Skip to content

AlmereVerhalen

Almere Verhalen

Het idee voor de Almere Verhalen ontstond in 2009 bij het samenstellen van de Cultuurnota ‘Stad met verbeelding’. Oud-wethouder Arno Visser (Cultuur): “Je rol als overheid is enerzijds om te zorgen dat dingen die kwetsbaar zijn, behouden blijven. Anderzijds wil je zorgen dat er nieuwe dingen in de stad kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld musea, toneel, kunst in de openbare ruimte. Een paar jaar geleden dachten we: laten we ook eens naar andere vormen van cultuur kijken waar de overheid zich niet zo vaak mee bezighoudt. We kozen voor de literatuur. We wilden verschillende auteurs uitnodigen om te komen wonen in Almere en in een vrije opdracht te schrijven in en over de stad.”

De droom van de wethouder is om hier in de bibliotheek en bij de mensen thuis over een tijdje een hele reeks hebben van werken in allerlei genres.

Er zijn al twee boeken in de reeks uitgebracht: ‘Iets meer dan een seizoen’ geschreven door Stephan Sanders en ‘Weerwater’ door Renate Dorrestein. 

De derde gastschrijver: Redmond O'Hanlon

De Britse schrijver Redmond O’Hanlon is de derde gastschrijver die momenteel in Almere verblijft.

Hij is avonturier, reisschrijver en tv-maker. Bekend werd hij met de boeken Naar het hart van BorneoTussen Orinoco en amazone en Congo en de tv-series Beagle: In het kielzog van Darwin en O´Hanlons Helden. Daarnaast is hij een groot kenner van het werk van Charles Darwin. Bij zijn reizen in Borneo, het Amazonegebied en in Congo speelde het gedachtegoed van Darwin altijd een grote rol.

De inspiratie voor zijn boek met Almere in de hoofdrol komt op al aardig op gang zoals je ziet in de filmpjes hieronder.

Meer vlogs kun je bekijken op de site van Omroep Flevoland.

Wat vindt u van onze website?