Skip to content

Archeologiedagen Almere

Archeologiedagen Almere

Nationale Archeologiedagen 13 &14 oktober 2018

Heel veel gratis kinderactiviteiten!

Almere is ouder dan je denkt! Duizenden jaren geleden leefden hier al mensen. Tijdens de Archeologiedagen Almere kom je alles te weten over de rijke geschiedenis van deze plek. Ontdek alles over de prehistorie, scheepswrakken uit de Gouden Eeuw en nog veel meer. De diverse activiteiten zijn geschikt voor jong en oud. Vooral voor kinderen zijn dit jaar veel leuke activiteiten georganiseerd. Zo kunnen ze met een echte metaaldetector oude muntjes zoeken, scherven plakken en microscopisch onderzoek doen bij Erfgoedhuis Almere. Bij VINDplaats Zenit kun je getuige zijn van een boordemonstratie door Stadsarcheologie! Zie hoe de ondergrond uit lagen is opgebouwd. Voel en ruik eeuwenoude klei en veen. Ook kun je hier kettingen en gereedschap maken van schelp, bot en tand.

Bij natuurbelevingscentrum de Oostvaarders kun je speuren naar grote grazers en dieren uit de Steentijd. Verzamel stempels op de locaties en haal daarmee een gratis pannenkoek bij Smullen en Spelen.

De activiteiten tijdens de Archeologiedagen Almere zijn gratis te bezoeken, tenzij anders vermeld.

Stempelkaart

Dit jaar wordt er weer gebruik gemaakt van een stempelkaart speciaal voor kinderen. Wanneer drie locaties bezocht worden tijdens Archeologiedagen Almere,  kunnen kinderen een gratis pannenkoek krijgen bij Smullen en Spelen!

Programma

 

Download de flyer!

Volg ons op social media!

Erfgoedhuis Almere

Erfgoedhuis Almere is de plek waar u alles te weten komt over de ontstaansgeschiedenis van Almere. Op deze pagina vindt u de openingstijden, routebeschrijving en contactgegevens.  

Contact

Voor vragen of opmerkingen mail naar archeologie@almere.nl

Wat vindt u van onze website?