Activiteiten 2021

Activiteiten rondom berging Short Stirling

Erfgoedcafé over de berging van de Short Stirling BK716
Dinsdag 30 maart 2021, 19.30 – 20.30 uur

In het najaar van 2020 heeft de gemeente Almere samen met partners het wrak van een Britse bommenwerper geborgen. Deze Short Stirling stortte tijdens de Tweede Wereldoorlog neer in het Markermeer. Aan boord zaten zeven bemanningsleden: vijf Britten en twee Canadezen. In het volgende digitale Erfgoedcafé gaan wethouder Hilde van Garderen en stadsarcheoloog Dick de Jager in op de berging: waarom heeft Almere dit vliegtuig geborgen? Hoe ging het proces in z’n werk? Wat is er allemaal gevonden? En wat gaat er de komende maanden nog gebeuren in het kader van de berging? Kijk en luister mee naar de ervaringen van Van Garderen en De Jager op 30 maart om 19.30 uur. Let op: voor één keer vindt het digitale Erfgoedcafé plaats op een dinsdag.

Onthulling kunstwerk ter nagedachtenis

De gemeente plaatst een kunstwerk ter nagedachtenis in het Bos der Onverzettelijken.

Zodra het programma bekend is, staat hier meer informatie.

Herdenkingsceremonie

Zodra de situatie rondom het coronavirus het mogelijk maakt, organiseert de gemeente Almere een herdenkingsceremonie voor de nabestaanden in het Bos der Onverzettelijken. Als hierover meer bekend is, staat hier meer informatie.

Gevonden wrakstukken bekijken

Verschillende musea en erfgoedinstellingen hebben interesse getoond in het tentoonstellen van gevonden wrakdelen van de Short Stirling BK716. Hieronder houden wij een overzicht bij waar onderdelen van het vliegtuig te zien zijn.