Skip to content

Erfgoedhuis Almere zoekt vrijwilligers voor Erfgoedcafé

29 november 2019

Elke laatste donderdag van de maand vindt het Erfgoedcafé plaats in Erfgoedhuis Almere. Het Erfgoedcafé is een moment voor iedereen om meer te weten te komen over architectuur, geschiedenis, archeologie en cultuur uit deze omgeving. Professionals worden uitgenodigd om een lezing te geven over deze onderwerpen op een toegankelijke manier zodat publiek zonder voorkennis ook begrijpt waar het over gaat. Het Erfgoedcafé is voor iedereen!  

Omdat het Erfgoedcafé vanaf januari 2020 om 19.30 uur start, is het Erfgoedhuis op zoek naar nieuwe vrijwilligers die hierbij kunnen helpen. U bent gastheer of -vrouw en helpt o.a. met de op- en afbouw van de ruimte. 

Hoe verloopt de avond?

19.15 uur | inloop publiek
19:30 uur | start lezing
20.15 uur | einde lezing en start borrel
20.45 uur | einde avond en opruimen

Wat is jouw rol?

Voor de inloop start, help jij mee de ruimte klaar te maken. Stoelen worden neergezet in lezing-formatie. Boodschappen worden gedaan. De hapjes en drankjes worden klaargezet voor de borrel en koffie, thee en koekjes wordt neergelegd voor tijdens de inloop. 

Wanneer de inloop start verwelkom jij de gasten. Zodra de lezing eindigt help jij mee de buffettafel te dekken met de borrelhapjes en drankjes. Na afloop van de borrel en aan het einde van de avond help jij mee met het opruimen van de stoelen, bekers en tafels zodat het Erfgoedhuis weer representatief is voor de volgende dag.

Al deze werkzaamheden doe je niet alleen. Samen met een andere vrijwilliger ondersteun jij team Archeologie en Monumenten van Gemeente Almere.

De werktijden zijn van 18.30 tot 21.00 uur.

Wat bieden wij?

Als vrijwilliger van Erfgoedhuis Almere krijg je onkostenvergoeding, mogelijkheden tot trainingen en een jaarlijks geschenk en uitje. Als je interesse hebt, kun je ook invallen tijdens de reguliere openingsdagen of andere activiteiten.

Vaardigheden

Communiceren, ondersteunen, verwelkomend, ontvangen, representatief, informeren, archeologie, architectuur, geschiedenis, verantwoordelijkheidsgevoel

Contact informatie:

Erfgoedhuis Almere
Baltimoreplein 112
1334 KA Almere Buiten (naast het NS Station) 

Aanmelden via archeologie@almere.nl of het aanmeldformulier

Wat vindt u van onze website?