Direct naar paginainhoud
menu

Praktische informatie

Openingstijden

Het Erfgoedhuis Almere is weer open. Je kunt elke dinsdag, woensdag en donderdag tussen 13.00 tot 16.00 uur bij ons binnenlopen voor de gratis tentoonstellingen over het erfgoed van Almere. Wel houden we ook in het Erfgoedhuis rekening met de maatregelen die verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegengaan:

Bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden tot elkaar en tot de vrijwilligers. Er zijn looproutes aangegeven die de 1,5 meter afstand vergemakkelijken. Bezoekers worden daarnaast gevraagd om de aanwijzingen van de vrijwilligers op te volgen.

Adres

Baltimoreplein 112, 1334 KA in Almere Buiten.

Routebeschrijving

Auto

Vanaf de A6: 

  • Volg afslag 6 Almere Buiten West, rij verder op de s104, Tussenring.
  • Aan het eind links afslaan en de rotonde oprijden. Eerste afslag nemen.
  • Bij verkeerslichten rechts afslaan naar Buitenhoutse dreef.
  • Op Buitenhoutse dreef de rotonde oprijden en tweede afslag nemen.
  • Bij tweede rotonde op de Buitenhoutse dreef de tweede afslag nemen.
  • Bij de derde rotonde op de Buitenhoutse dreef, de tweede afslag nemen richting Koppeldreef. Op de Koppeldreef onder het spoor door en dan rechtsaf, de Kalenderweg op, na de eerste kruising rechtsafslaan de Straat van Florida op. Daar zijn twee parkeergarages te vinden. 

Openbaar vervoer

Naast het Erfgoedhuis ligt station Almere Buiten waar u zowel per trein als bus kunt komen. Loop vervolgens in de richting van Doemere. Het Erfgoedhuis is het eerste gebouw aan uw linkerhand, naast de Nieuwe Bibliotheek.

Contactgegevens

Telefoon: 14 036

E-mail: archeologieverberg dit@almere.nl

Erfgoedhuis Almere is rolstoeltoegankelijk.

Erfgoedcafé

Elke laatste donderdag van de maand organiseert Erfgoedhuis Almere een bijeenkomst over de geschiedenis van Almere en Nederland; het Erfgoedcafé. Onderwerpen die besproken worden hebben betrekking op archeologie en het erfgoed. Iedereen is welkom!

Locatie: Erfgoedhuis, Baltimoreplein 112, 1334 KA in Almere Buiten.
Aanvang: 19.30 uur (let op: gewijzigde tijd)
Toegang: gratis, aanmelden is niet nodig

Word vrijwilliger bij het Erfgoedhuis Almere!

Wilt u vrijwilligerswerk doen in Erfgoedhuis Almere? Vang bezoekers, op, vertel hen over de tentoonstelling of help mee bij evenementen. Wilt u liever af en toe bijdragen? Dan kunt u zich ook aanmelden als flex-vrijwilliger. 

Aanmelden

Wat is er te zien in het Erfgoedhuis?

De vaste opstelling van het Erfgoedhuis vertelt het verhaal van Almere en de plek waarop onze stad is ontstaan. Zo zijn er vondsten te zien die over mensen vertellen die 10.000 jaar geleden al op deze plek woonden nog voordat de Zuiderzee er was. Ook komt het Zuiderzeeverleden van onze omgeving zelf aan bod, en de ontstaansgeschiedenis van onze stad.

In de tijdelijke tentoonstelling ‘Oude oevers, oud land’ zien bezoekers werk van illustrator Kelvin Wilson. Hij brengt het Almeerse verleden weer tot leven. De prehistorie, Zuiderzeetijd en Tweede Wereldoorlog staan centraal in zijn werk. Deze tentoonstelling is nog t/m 20 augustus 2020 te zien.

Nieuwsbrief

Ontvangt u graag onze nieuwsbrief? Meld u dan aan via archeologieverberg dit@almere.nl

Wat vindt u van onze website?