Skip to content

Praktische informatie

Openingstijden

In heel Nederland zijn extra maatregelen nodig om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Eén van de maatregelen is dat alle bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden afgelast. Dit geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. Deze maatregel geldt tot nader order.

Deze maatregel heeft ook gevolgen voor het Erfgoedhuis. Wij zijn per direct gesloten, en activiteiten zoals het Erfgoedcafé gaan niet door. Wij hopen op uw begrip.

Adres

Baltimoreplein 112, 1334 KA in Almere Buiten.

Routebeschrijving

Auto

Vanaf de A6: 

  • Volg afslag 6 Almere Buiten West, rij verder op de s104, Tussenring.
  • Aan het eind links afslaan en de rotonde oprijden. Eerste afslag nemen.
  • Bij verkeerslichten rechts afslaan naar Buitenhoutse dreef.
  • Op Buitenhoutse dreef de rotonde oprijden en tweede afslag nemen.
  • Bij tweede rotonde op de Buitenhoutse dreef de tweede afslag nemen.
  • Bij de derde rotonde op de Buitenhoutse dreef, de tweede afslag nemen richting Koppeldreef. Op de Koppeldreef onder het spoor door en dan rechtsaf, de Kalenderweg op, na de eerste kruising rechtsafslaan de Straat van Florida op. Daar zijn twee parkeergarages te vinden. 

Openbaar vervoer

Naast het Erfgoedhuis ligt station Almere Buiten waar u zowel per trein als bus kunt komen. Loop vervolgens in de richting van Doemere. Het Erfgoedhuis is het eerste gebouw aan uw linkerhand, naast de Nieuwe Bibliotheek.

Contactgegevens

Telefoon: 14 036

E-mail: archeologie@almere.nl

Erfgoedhuis Almere is rolstoeltoegankelijk.

Erfgoedcafé

Elke laatste donderdag van de maand organiseert Erfgoedhuis Almere een bijeenkomst over de geschiedenis van Almere en Nederland; het Erfgoedcafé. Onderwerpen die besproken worden hebben betrekking op archeologie en het erfgoed. Iedereen is welkom!

Locatie: Erfgoedhuis, Baltimoreplein 112, 1334 KA in Almere Buiten.
Aanvang: 19.30 uur (let op: gewijzigde tijd)
Toegang: gratis, aanmelden is niet nodig

Word vrijwilliger bij het Erfgoedhuis Almere!

Wilt u vrijwilligerswerk doen in Erfgoedhuis Almere? Vang bezoekers, op, vertel hen over de tentoonstelling of help mee bij evenementen. Wilt u liever af en toe bijdragen? Dan kunt u zich ook aanmelden als flex-vrijwilliger. Aanmelden kan via dit formulier.

Nieuwsbrief

Ontvangt u graag onze nieuwsbrief? Meld u dan aan via archeologie@almere.nl

Wat vindt u van onze website?