Europees jaar van het Cultureel Erfgoed

Europees jaar van het Cultureel Erfgoed

Almere doet op volle kracht mee aan het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed! Elke tweede zaterdag van de maand wordt er een gratis activiteit georganiseerd dat aansluit op het maandelijkse thema. Kijk hieronder  voor het programma. Blijf op de hoogte van de activiteiten door onze website en Facebook in de gaten te houden!

Februari

Bierbrouwen, een eeuwenoud ambacht
Op zaterdag 10 februari organiseren Erfgoedhuis Almere, Stadsbrouwerij de Kemphaan en biergilde Gambrinus een open dag in het kader van het thema "Duurzaam vakmanschap".

U kunt op deze dag leden van biergilde Gambrinus op de ouderwetse manier zien bierbrouwen, met een eenvoudige pan op een brandertje buiten op het overdekte binnenplein. Elk héél uur zal er een rondleiding in de brouwerij worden gegeven en er is een doorlopende filmvoorstelling van het brouwproces in het proeflokaal. Daarnaast kunt u ook echt Almeers bier proeven!

Praktische informatie
Datum: Zaterdag 10 februari 2018, 09:00 - 17:00 uur.
Locatie: Stadsbrouwerij de Kemphaan, Kemphaanpad 4, Almere
Prijs: Gratis
Programma:

  • Doorlopende videopresentaties 
  • Doorlopende brouwdemonstratie door leden biergilde Gambrinus
  • Elk héél uur rondleidingen door de brouwerij
  • Bierproeverij

 

Almeerdaagse - wandel mee langs Almeers erfgoed
2018 is het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed. Ook Almere doet hier op volle kracht aan mee! Daarom organiseert het Erfgoedhuis Almere het hele jaar activiteiten rond maandelijkse thema’s. Elke maand heeft zijn eigen thema en in februari is dat “Duurzaam vakmanschap”. In samenwerking met de Almeerdaagse hebben wij een route samengesteld.

Wandel mee met de speciale editie van de Almeerdaagse! In het kader van het thema van deze maand, voert de route u langs een tal van plekken met een rijke geschiedenis in en om Almere Haven, waaronder langs Stadsbrouwerij de Kemphaan die diezelfde dag ouderwets bierbrouwen demonstreert, rondleidingen en een gratis bierproeverij geeft! Kies je eigen afstand: 5, 10, 15, 20, 25 en 30 kilometer.

Praktische informatie
Datum: Zaterdag 10 februari 2018, start vanaf 9:00 uur, finish uiterlijk 17:00 uur.
Locatie: Start en finish bij Brasserie ThuisHaven, Plein 3, Almere Haven
Kosten: Inschrijven bij start €5,-, leden KWBN €4,-, kinderen tot 12 jaar gratis.

Wat vindt u van onze website?