Kies je favoriete kleur voor de nieuwe beplanting

Op dit moment is het groot onderhoud op de Kerkgracht en Marktgracht in volle gang. De inrichting en uitbreiding van het groen vormen een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Zo leggen we langs de grachten nieuwe plantvakken aan, die we voorzien van vruchtbare grond waarin de nieuwe bomen en planten goed kunnen groeien.

Ruimte voor meer groen

In het bomenplan voor de Kerkgracht en Marktgracht is al een keuze gemaakt voor de leilinde als boomsoort. Onder de bomen komen grote groenvakken met vaste beplanting. Daarin komt een gevarieerde mix van bloeiende soorten planten.

Kies je favoriete kleur

In de nieuwsbrief van oktober hadden wij al aangegeven dat je mag meedenken over de kleur van de beplanting langs de grachten. Hiervoor hebben we 3 keuzes gemaakt die verschillen in de samenstelling van kleuren. Dat is de bonte mix, de paars-geel mix en de rood-geel mix. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe de beplanting er dan uit komt te zien.

We vragen je aan te geven welke kleur je voorkeur heeft. Je kunt tot en met donderdag 22 december 2022 je stem uitbrengen. Vanaf 16 januari 2023 kun je op almere.nl/kerkgracht zien welke kleur de meeste stemmen heeft gekregen en we langs de grachten zullen planten. 

We bedanken je alvast voor je keuze en wensen je fijne feestdagen en een goed 2023!

Stem

Kies je favoriete kleur beplanting