Festival Poort Sociaal: Samen Sterk!

Zaterdag 22 juni 2019 vindt het Festival Poort Sociaal plaats aan de Europalaan en Nederlandstraat in Almere Poort. Onder het motto ‘Leven met elkaar en voor elkaar’ wil het festival bewoners met én zonder beperking met elkaar verbinden om in Poort een inclusieve samenleving te stimuleren. Met o.a. optredens, activiteiten voor kinderen, informatie vanuit diverse organisaties en een gezamenlijke lunch hopen de initiatiefnemers Stichting WoonMere en InteraktContour net als vorig jaar ruim 300 Poortenaren te bereiken. 

Alle activiteiten van het festival worden gratis aangeboden. Om dit te kunnen realiseren, heeft Paul Offerman van Stichting WoonMere een aanvraag gedaan bij het Samen Sterk budget van de gemeente Almere. Dit budget is speciaal bedoeld om inwoners sociaal krachtiger te maken zodat ze weer mee kunnen doen aan de samenleving. “Het Samen Sterk budget helpt ons activiteiten te organiseren die drempels wegnemen voor mensen met een beperkt budget,” vertelt Offerman. “Dankzij Festival Poort Sociaal leren mensen elkaar kennen, hebben ze samen een leuke dag en zoeken ze elkaar daarna ook op. Ze komen elkaar tegen bij de buurtsuper en zijn geen vreemden meer voor elkaar”. Daarnaast zorgt het festival volgens Offerman voor onderling begrip. “Vorig jaar leverden de demonstraties met rolstoelsporten bijvoorbeeld veel respect op. Daarnaast zien kleine kinderen voor het eerst mensen in een rolstoel of met een rollator. Ze raken met elkaar in gesprek en vinden het niet eng. Op deze wijze leren ze ook omgaan met mensen die ‘anders zijn’ dan zij zelf.”  

Festival Poort Sociaal

Dit jaar wordt het festival op 22 juni georganiseerd, in samenwerking met maatschappelijke instellingen, het wijkteam, de gemeente en buurtondernemers. Het festival start om 10.30 uur met de Poortbrunch (aanmelden via poort@almere.nl o.v.v. Poortbrunch en het aantal personen). Daarna wordt de dag tot 19.00 uur gevuld met een informatiemarkt, buurtbraderie, foodplein, kidsplein en optredens. Kijk voor meer informatie op www.poortsociaal.nl  

Goed idee voor uw omgeving?

Heeft u ook een goed idee voor uw omgeving? Kent u medebewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken? En wilt u ook in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Samen Sterk Budget? Lees de voorwaarden op almere.nl/wijkbudget of ga eens langs bij het wijkteam bij u in de buurt. De wijkwerkers helpen u graag verder met uw idee!