Van Watergolfie naar Buurthopper

Vanuit een bewonersinitiatief is Erik Jongerden in 2018 gestart met Watergolfie. Dit is een elektrische golfkar die in Waterwijk rondrijdt en die het voor mensen die moeilijk ter been zijn, mogelijk maakt om mee kunnen blijven doen aan activiteiten in de buurt. Bijvoorbeeld in het Huis van de Waterwijk waar koffieochtenden en andere activiteiten worden georganiseerd. De aanschaf van Watergolfie is destijds mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Samen Sterk Budget van de gemeente Almere.

In de praktijk blijkt dat de behoefte bij bewoners nog veel breder ligt. Het is voor een aantal wijkbewoners een opgave om bij het gezondheidscentrum, de supermarkt of een afspraak bij vrienden te komen. Met deze signalen van vooral oudere wijkbewoners is Erik opnieuw mogelijkheden gaan onderzoeken. Hij heeft de Stichting Buurthopper Almere opgericht voor een doorontwikkeling van Watergolfie.

Het Oranje Fonds heeft een bijdrage beschikbaar gesteld van € 5.500 en de Stichting Bladt Charity heeft een bijdrage van € 2.000 geleverd. Dit heeft de oprichting van de stichting mogelijk gemaakt. Ook is de mogelijkheid ontstaan om een nieuwe shuttle aan te schaffen. Door de bijdragen kan Erik de diensten vanaf 1 april 2020 uitbreiden naar de naastgelegen Verzetswijk.

Buurthopper in Filmwijk, Parkwijk en Danswijk

De buurthopper is ook beschikbaar voor bewoners van de Filmwijk, Parkwijk en Danswijk. Een enkele rit kost € 2. Wie binnen een uur teruggaat, betaalt verder niks. Wie later teruggaat, betaalt nog een keer € 2.

De Buurthopper in Filmwijk, Parkwijk en Danswijk wordt gesponsord door onder andere de gezondheidscentra Filmwijk en Parkwijk. Wie een ritje wil maken kan telefonisch reserveren via Zorggroep Almere.