Direct naar paginainhoud

Almeerse Kei

De gemeente Almere kent sinds 2008 een onderscheiding voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud: de Almeerse Kei. De onderscheiding is bedoeld voor kinderen die bovengemiddeld bijzonder zijn en hiervoor een Almeerse Kei verdienen.

Wie inspireert jou? Heb je kinderen in je omgeving die een grote voorbeeldfunctie hebben? Iets bijzonders hebben gedaan? Zich inzetten als vrijwilliger? Met een actie geld hebben opgehaald of op een andere manier aandacht hebben gevraagd voor een maatschappelijk thema?

Natuurlijk is elke prestatie op zich al bijzonder, maar er zijn er altijd die bovengemiddeld bijzonder zijn en hiervoor een Almeerse Kei verdienen. Door anderen te inspireren dragen we bij aan een vriendelijkere toekomst, samen!

Wie is een kei?

Ken jij een echte Almeerse Kei? Een bijzonder kind tussen de 4 en 18 jaar oud dat in Almere woont en voldoet aan een of meer van de volgende voorwaarden:

  • Zet zich actief in voor een (sport)vereniging, evenement of goed doel.
  • Verricht bijzondere prestaties op het gebied van sport of cultuur.
  • Voert een bijzonder initiatief uit of zet dit op.
  • Heeft een bijzondere heldendaad verricht.

Iemand voordragen

Iedereen kan een kind voordragen en dit kan het hele jaar door. Alle nominaties worden beoordeeld door een onafhankelijke commissie, waarna de kandidaten op de website Almere.nl getoond worden (wanneer ouders of verzorgers hier toestemming voor geven). Wanneer je een kind voordraagt moet je minimaal twee motivatiebrieven meesturen van mensen die vinden dat het kind een Almeerse Kei verdient. Ook kun je 1 of 2 foto’s en/of een video van jouw Almeerse Kei meesturen, maar dit is niet verplicht. Vul het formulier in om iemand voor te dragen. 

Je kunt via kabinet@almere.nl meer informatie vragen over de Almeerse Kei.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening