Direct naar paginainhoud

Parkeren bezoeker

Almere heeft meerdere centra met voldoende parkeergelegenheid dichtbij alle winkels en uitgaansgelegenheden. In Almere is geïnvesteerd in goede, veilige en schone parkeergarages en -terreinen. Kies je voor straatparkeren, dan kun je mobiel parkeren of je kenteken aanmelden op de parkeerautomaat.

In de schilwijken kun je het eerste uur gratis parkeren, nadat je je kenteken hebt aangemeld.

Tarieven Almere Stad

Het voordeligst parkeer je in de parkeergarages en op de parkeerterreinen. Parkeren op straat is duurder, zie parkeertarieven.

Als je langer wil parkeren zijn er ook dag- en weekkaarten mogelijk. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Parkeerservice.

Tarieven Almere Buiten

In Almere Buiten zijn de parkeertarieven op straat en in de garages gelijk, zie parkeertarieven. Een dagkaart in Almere Buiten is 24 uur geldig. Bij de parkeerautomaten op straat kun je ook een parkeerticket voor meer dagen kopen (maximaal 7 dagen).

Betaalmogelijkheden

Op straat kun je betalen met een parkeerapp of bij de parkeerautomaat met pinpas of muntgeld. In de parkeergarages kun je betalen met pinpas, creditcard, muntgeld en papiergeld.

Blauwe zone

In gebieden waar je gratis mag parkeren kan een blauwe zone gelden. In deze zone mag je alleen kort parkeren met een parkeerschijf. 

De blauwe zone geldt op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00-22.00 uur, van donderdag tot en met zaterdag van 9.00-24.00 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur. Met een parkeerschijf mag je 1 uur parkeren.

Laadpalen elektrische auto's

In Almere zijn op diverse plaatsen oplaadpunten voor jouw elektrische auto. Niet alleen op straat maar ook in de meeste parkeergarages. Voor een overzicht van de oplaadpunten op straat en beschikbaarheid kun je kijken op oplaadpalen.nl

Let op: sta je binnen het betaaldparkeergebied dan is een geldig parkeerrecht van belang. Hiervoor gelden de reguliere tarieven.

Parkeervergunning bij langdurige opname Flevoziekenhuis

Als een patiënt 7 dagen of langer in het Flevoziekenhuis verblijft, kunnen partners of ouders van de patiënt een '31 dagen parkeerkaart/patiëntenvergunning' kopen bij de Parkeerservice Almere. De kosten voor het parkeren zijn met deze kaart lager. Hiervoor moet je het volgende doen:

  1. haal een formulier op de verpleegafdeling van de patiënt;
  2. vul het formulier in;
  3. lever het formulier in bij de Parkeerservice Almere.
Illustratie Almere skyline
Jouw mening