Olympiakwartier Oost

Olympiakwartier Oost wordt een combinatie van een centrumgebied en een stedelijk woongebied. De woningen in een parkachtige omgeving met groene lanen, gemeenschappelijke en priv├ętuinen, groene gevels en dakterrassen bepalen de sfeer. Ook de parkeerterreinen krijgen een groene uitstraling. Er komen bijzondere sportvoorzieningen om gezond te bewegen in de open lucht. Door de beperkte grootte van de appartementengebouwen woon je niet anoniem, hier ken je je buren!

In Olympiakwartier Oost wordt wonen en werken gecombineerd met voorzieningen die vooral gericht zijn op sport, spel en vrijetijdsbesteding. Het Topsportcentrum is hier al gevestigd. Tegenover het Topsportcentrum is een gemeentelijk zwembad te vinden. Het is een overdekt bad van 25 meter lang en 21 meter breed. Het beschikt over een beweegbare bodem in de lengte richting. Dankzij het gebruik van de moderne technieken en materialen verbruikt het gebouw dertig procent minder energie. Het zwemwater wordt gereinigd met zout. Door electrolyse wordt dit omgezet naar chloor waardoor er geen chloorlucht in het zwembad hangt. Het zwembad is gecombineerd met een sporthal, voor gymonderwijs voor middelbaar onderwijs in Poort en sportverenigingen.

Sinds 2019 ligt naast het indoor sportcomplex Olympiakwartier ook een tijdelijke blaashal. Hier kunnen verenigingen trainen voor indoorsporten, zoals zaalhockey en badminton. Meer informatie is te vinden op almere.nl/sport