Planning & werkwijze

De uitvoering van Stadstuinen Poort

Met Stadstuinen Poort Oost maakt Almere het stadsdeel Almere Poort af, op een bijzondere manier! Met de verdeling in vier woongebieden met ieder een eigen sfeer en een eigen wijze waarop de gemeente de samenwerking zoekt met marktpartijen en particulieren komt Stadstuinen Poort Oost tot uitvoering.

Planning en werkwijze

Voor zowel Olympiakwartier West, Olympiakwartier Oost, als Europakwartier Oost werkt de gemeente Almere samen met marktpartijen waarmee in een eerdere fase reeds (prestatie) afspraken zijn gemaakt. In Olympiakwartier Oost en Europakwartier Oost bestaat de mogelijkheid dat zodra de planvorming is afgerond er ook nog ruimte is voor andere marktpartijen. Die ruimte is er straks ook in Europakwartier Noord. De gemeente Almere formuleert op een later moment de uitvragen voor samenwerking met marktpartijen.

Interesse in particulier opdrachtgeverschap?

Almere staat bekend om de ruimte die wordt geboden aan particulier opdrachtgeverschap, al dan niet in georganiseerde vorm (collectief particulier opdrachtgeverschap). De zelfbouwkavels worden via de website IkbouwmijnhuisinAlmere  bekendgemaakt.

Wilt u niks missen over zelfbouwkavels in Almere? Schrijf u zich dan in voor de nieuwsbrief van IkbouwmijnhuisinAlmere.