Bouwen door de buurt

De pilot Bouwen door de Buurt loopt nog, maar je kun je niet meer aanmelden om mee te doen. Ook krijgt deze pagina geen updates meer. De laatste update was in september 2021.

De afbeeldingen op deze pagina zijn inspiraties van studenten Bouwkunde aan de hogeschool Windesheim.

Zelf bouwen in je eigen wijk

Zoek jij een plek om te wonen in je eigen wijk? Wellicht wil je samen met vrienden of familie? Of zoek je een plekje voor een werkruimte of een aanleunwoning? Dan is de pilot Bouwen door de buurt misschien iets voor jou. Als bewoner of ondernemer in Kruidenwijk geef je zelf aan waar je aan de slag zou willen. De wijk lijkt vol, maar misschien zie je toch mogelijkheden. De gemeente adviseert en ondersteunt. De gemeente legt ook uit waar bouwen lastig is vanwege kabels en leidingen of een beschermd gebied.  

Huren met een groep kan ook

Kun je zelf bouwen niet betalen, maar weet je wel een plek voor huurwoningen waar jij met een groep zou willen wonen? Wil je ook het draagvlak voor zo’n bouwplan organiseren, laat het ons weten. We trekken samen met corporaties op om te kijken of zo’n bouwinitiatief ook mogelijk is voor bewoners die tot hun doelgroep behoren.

De afbeeldingen op deze pagina zijn gemaakt door studenten bouwkunde van Windesheim.

Denk ook na hoe je met je bouwplan de wijk groen houdt. Of hoe je bijvoorbeeld saai groen levendig maakt. Als het plekje geschikt is en de buurt geen bezwaar heeft, dan ga je aan de slag. Dit keer is er geen plan van de gemeente. Als bewoner of ondernemer geef je zelf vorm aan je woontoekomst in je eigen wijk. Het kan dus ook een werkruimte zijn.

“Mensen organiseren hiermee zelf de ruimte om te wonen 
op een manier die bij hen en de buurt past.”

Wethouder Froukje de Jonge