Direct naar paginainhoud

Openbaar Vervoer

Bus

Buslijnen in Almere: AllGo

Alle informatie over de lijnnummers, de busroutes, de reisproducten & verkooppunten en de haltetijden vind je op de website allGobus.nl

Regiovervoer tussen Almere en Amsterdam: R-net

Tussen Almere en Amsterdam kun je gebruikmaken van de R-net bussen. R-net is het resultaat van samenwerking tussen vervoerders en opdrachtgevers in de Randstad. De R-net bussen hebben een hoge frequentie en een betrouwbare dienstregeling, onder meer omdat ze over een eigen busbaan langs de file kunnen rijden.

Trein

In Almere zijn zes NS-stations: Almere Poort, Almere Muziekwijk, Almere Centrum, Almere Parkwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders. Station Almere Centrum en Almere Buiten hebben de status van intercitystation. Vanuit Almere zijn er rechtstreekse treinverbindingen met onder meer Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Lelystad, Zwolle, Groningen en Leeuwarden. Per richting rijden er 4 tot 6 sprinters en 4 tot 6 intercity's per uur.

OV SAAL

In Almere wordt de komende jaren gewerkt aan capaciteitsuitbreiding van het spoor. Dit project heet OV SAAL (Schiphol, Amsterdam, Almere, Lelystad). Doel is om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden om zo het groeiende aantal reizigers te kunnen vervoeren. Voor meer informatie zie de website van ProRail.

Tarieven 2022

Het college van B&W heeft de reizigerstarieven en reisproducten voor 2022 (pdf) van Keolis voor de Concessie busvervoer Almere 2018-2028 vastgesteld. De nieuwe tarieven gaan in per 1 januari 2022. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Vervoerplan 2018 - 2027

Illustratie Almere skyline
Jouw mening