Direct naar paginainhoud

Varen

Ga je varen in Almere? Dit kan natuurlijk op je eigen boot, maar je kunt ook op verschillende plekken een sloep, fluisterboot, kano en nog veel meer huren. Op deze website vind je meer informatie over waar je kunt varen, aanleggen en waar je de sluizen vindt en hoe je die bedient.

Afmeren in Almere

Om vaarwegen aantrekkelijk te houden en de natuur te beschermen, hanteert de gemeente Almere regels voor het afmeren van boten. Op deze pagina vind je meer informatie over ligplaatsen en handhaving op onjuist afgemeerde boten en boten die verwaarloosd zijn. Ga naar Afmeren in Almere.

Sluizen

Op deze pagina vind je informatie over de locaties en statussen van de sluizen in Almere. Ook vind je hier meer informatie over hoe onze zelfbedieningssluizen werken. Ga naar de pagina Sluizen.

Vaarkaart

Met de Vaarkaart (pdf 2,2 mb) navigeer je makkelijk op het Almeerse water. Nautische gegevens zoals ligplaatsen, sluistijden en brughoogtes staan erop. Ook waar je je eigen boot te water kunt laten en andere belangrijke zaken zoals horeca en aanlegplaatsen.

Kies voor één of meerdere routes en ontdek de mooiste plekjes. De Vaarkaart is te koop bij VVV Almere voor 1 euro. Als je Almere binnenvaart via de sluis in Almere Haven krijg je de kaart cadeau van de sluiswachter. De Vaarkaart is ook beschikbaar bij de Almeerse watersportverenigingen voor bezoekers die Almere via het water willen ontdekken.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening