Direct naar paginainhoud

Varen

Ga je varen in Almere? Dit kan natuurlijk op je eigen boot, maar je kunt ook op verschillende plekken een sloep, fluisterboot, kano en nog veel meer huren. Op deze website vind je meer informatie over waar je kunt varen, aanleggen en waar je de sluizen vindt en hoe je die bedient.

Afmeren in Almere

Om vaarwegen aantrekkelijk te houden en de natuur te beschermen, hanteert de gemeente Almere regels voor het afmeren van boten. Op deze pagina vind je meer informatie over ligplaatsen en handhaving op onjuist afgemeerde boten en boten die verwaarloosd zijn. Ga naar Afmeren in Almere.

Sluizen

Op deze pagina vind je informatie over de locaties en statussen van de sluizen in Almere. Ook vind je hier meer informatie over hoe onze zelfbedieningssluizen werken. Ga naar de pagina Sluizen.

Vaarkaart

Met de Vaarkaart is het gemakkelijk navigeren via het Almeerse water. Kies voor één of meerdere routes en ontdek de mooiste plekjes. De Vaarkaart is te koop bij VVV Almere voor €1,-, maar je krijgt hem gratis van de sluiswachter als je in Almere Haven de sluis doorgaat. Op de kaart staan bijvoorbeeld ligplaatsen, sluistijden, brughoogtes, horeca, aanlegplaatsen en waar je je eigen boot te water kunt laten.

 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening