Direct naar paginainhoud

Werkzaamheden Hospitaaltunnel, Almere Centrum

De Hospitaaltunnel in Almere Centrum is afgesloten voor auto's, fietsers en voetgangers vanwege werkzaamheden. De werkzaamheden beginnen op 21 mei en eindigen rond half juli 2024.

Er zijn verschillende werkzaamheden. Zo komen er nieuwe sprinklerinstallaties en zijn er werkzaamheden aan het riool, de gekleurde tegelwand, de drempel en het fietspad in de tunnel. Er komt ook nieuwe verlichting. De huidige lampen worden vervangen door energiezuinige ledverlichting.

Vastgoedeigenaar UMB heeft ook werkzaamheden aan de wandverlichting in de Hospitaaltunnel. En Vattenfall heeft inspectiewerkzaamheden om te kijken of alles goed werkt.

Deze werkzaamheden zijn gecombineerd, zodat bewoners, bezoekers, ondernemers en centrumpartners minder lang overlast ervaren.

Het Flevoziekenhuis is voor nooddiensten en hulpdiensten bereikbaar via de busbaan. De binnenstad blijft bereikbaar.

Afsluiting van 21 mei tot half juli

Van 21 mei tot half juli 2024 zijn er diverse werkzaamheden in de Hospitaaltunnel. Hierdoor is de tunnel afgesloten. Vooral in de spits, in het weekend en tijdens evenementen kan dit voor overlast zorgen. De planning kan afwijken door onvoorziene omstandigheden.

Bereikbaarheid

De Hospitaaltunnel wordt van 21 mei tot en met half juli afgesloten voor auto’s, fietsers, scooters, brommers en voetgangers. De stadsbussen blijven gewoon rijden. Het Flevoziekenhuis is voor nood- en hulpdiensten bereikbaar via de busbaan.

Voor voetgangers is zowel de Krakelinggarage als de Corridor niet bereikbaar via de tunnel. De winkels zijn bereikbaar via de (rol)trap naast de HEMA of via de (rol)trap bij de rotonde bij de Krakeling- en Flevogarage.

Fietsers worden via de Esplanade omgeleid. De fietsenstalling in de Hospitaaltunnel is gedurende de werkzaamheden gesloten. Fietsers kunnen terecht in de stallingen Stadhuispromenade, Esplanade of Schrijverstraat.

Scooters en brommers worden omgeleid via de Koopmanstraat en Schrijverstraat.

De binnenstad blijft voor auto’s bereikbaar. Auto’s worden omgeleid via de Spoordreef, Randstaddreef en Cinemadreef. De Hospitaalgarage blijft gewoon open.

Gevolgen voor verkeer

Vooral in de spits, in het weekend en tijdens evenementen kan dit voor overlast zorgen. Het advies is om rekening te houden met een langere reistijd, de gele omleidingsborden in de gaten te houden en navigatiesystemen te volgen.

Meer informatie

Heb je vragen, tips, zorgen of klachten? Laat het weten via ons contactformulier. Of bel 14 036 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening