Direct naar paginainhoud
menu

Gregory Sedoc is drievoudig deelnemer aan de Olympische Spelen op de discipline hordelopen. Sinds 2018 is hij samen met windsurfster Lilian de Geus ambassadeur van AKT. We vroegen hem over de Almeerse aanpak van veelzijdig bewegen om kinderen hun talent te laten ontdekken en verder te laten ontwikkelen, ieder op zijn of haar eigen beweegniveau.

“De manier waarop Almere bezig is met talentontwikkeling, vind ik super!” zegt Sedoc. “Almere is een van de snelst groeiende steden van Nederland en sport kan daardoor niet achterblijven. Ik denk dat Almere voorloper is om te focussen op ieders talent. Door het aanbieden van zoveel verschillende sportactiviteiten en -faciliteiten in de stad Almere, is het aan de jeugd,sporters en coaches hier het maximale uit te halen.”

Eén van deze faciliteiten is de nieuwe Skills Garden in het Stadswerfpark in Almere Haven die in het voorjaar van 2019 wordt gerealiseerd. Deze plek is net als de binnenruimte van het AKT gebaseerd op de visie achter het Athletic Skills Model (ASM). “Door de AKT ruimtes ook buiten aan te bieden, kunnen bijna alle sporters nog breder trainen dan alleen hun eigen sport”, aldus Sedoc. “Het is verleidelijk om ergens anders heen te gaan, terwijl de kansen er zijn in Almere!”.

Zelf is hij ook opgeleid volgens het ASM model. “De opleiding was geweldig. Ik heb er heel veel van geleerd, waaronder het belang van divers en breed bewegen. Niet alleen in mijn eigen sport, maar juist door verschillende sporten te combineren om een nog hoger rendement te halen in je eigen sport. Als coach kijk ik nu toch anders tegen oefeningen aan dan als sporter.”

Wat vindt u van onze website?