Direct naar paginainhoud
menu

Platform Sport en cultuur Almere

Deze zomer lanceert de gemeente Almere het platform Sport en Cultuur in Almere. Dit platform is een doorontwikkeling van Sportief Almere, en wordt dé plek waar u al het sport- en culturele lesaanbod voor jong en oud makkelijk bij elkaar kunt vinden.

Hoe werkt het platform?

U kunt vanaf eind augustus op het platform in het aanbod zoeken door te klikken op de categorieën Sport, Cultuur, of In de buurt. Met de eerste twee opties wordt al het sport- of cultuuraanbod in Almere getoond. Met de optie In de buurt ziet u activiteiten uit beide categorieën, alleen dan gebaseerd op het aanbod bij u in de buurt. Verder kunt u zoekresultaten verfijnen door te kiezen voor dagen, leeftijd of kosten.

Lancering Sport en Cultuur in Almere

Naar verwachting gaat Sport en Cultuur in Almere eind augustus live. We houden u op deze pagina op de hoogte. 

Laat uw aanbod ook zien

Naar verwachting gaat ons platform eind augustus live. Momenteel wordt dus nog druk aan de website gebouwd. Maar u hoeft niet te wachten totdat de website klaar is: ons platform is gekoppeld aan alsiklatergrootbeninalmere.nl. Hierdoor kunnen we het aanbod van partners op beide platforms zichtbaar maken.

Als aanbieder hoeft u dus maar één keer uw activiteiten aan te melden, maar ze zijn op beide websites zichtbaar. Al het aanbod dat u hiervoor aanmeldt, komt vanaf eind augustus dan ook automatisch op sportencultuur.almere.nl te staan. Let wel: dit geldt voor het aanbod voor kinderen én volwassenen. Uw aanbod voor volwassen wordt alleen niet zichtbaar op Als ik later groot ben, wel is het vanaf eind augustus zichtbaar op sportencultuur.almere.nl

Het plaatsen van uw aanbod op de websites van Als ik later groot en Sport en Cultuur in Almere is gratis.

Zet uw activiteit in 3 stappen online

Zet nu al uw activiteiten online via het platform van Als ik later groot ben.

Kijk eerst of uw activiteiten aan de criteria voldoen. Zo ja, dan volgt u de volgende 3 stappen:

  1. Meld u aan voor een partner account 
  2. Log in en vul het inschrijfformulier in en u kan in één keer al uw aanbod online zetten
  3. Uw activiteiten (jeugd) zijn zichtbaar op alsiklatergrootben.nl en vanaf eind augustus (jeugd en volwassenen aanbod) op sportencultuur.almere.nl 

Criteria voor plaatsen aanbod Sportencultuur.almere.nl

Voor het plaatsen van aanbod op Sportencultuur.almere.nl gelden de onderstaande criteria. Het uitgangspunt van de website is “kennismaken”, waarbij sport- of cultuurverenigingen/clubs en/of professionals laagdrempelig sport- of cultuur lessen aanbieden in Almere voor zowel kinderen als volwassenen.

Met heldere criteria voor het plaatsen van aanbod willen we zorgen voor een goed inhoudelijk en breed aanbod op de website. Bij discussie houdt de redactie altijd het recht om af te wijken van de criteria.

Criteria sportencultuur.almere.nl

  • Het betreft een “doe”-activiteit (actieve beoefening) met spel, bewegen, sport, cultuur en/of kunst als basis. Uiteindelijk hopen we dat dit tot duurzame deelname aan sport en/of cultuur aanbod leidt;
  • Aanbod mag zowel eenmalig als structureel van karakter zijn;
  • Het aanbod moet gekoppeld zijn aan een introductie met of stimulering tot beoefening van sport, kunst of cultuur activiteiten. (proefles, open dag of kennismakingsgesprek);
  • Aanbod is zo laagdrempelig mogelijk, toegankelijk en inclusief zodat álle Almeerders mee kunnen doen;
  • De activiteit dient in Almere plaats te vinden;
  • Aanbod wordt geplaatst door een sport- of cultuurvereniging/-centrum/-school/- professional. 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over de criteria dan kunt u deze mailen naar sportencultuurverberg dit@almere.nl of bel naar Sportentree 036-5458482.

Download criteria in pdf

Wat vindt u van onze website?