(City)Host Floriade

Word jij onze host?

Floriade Expo 2022

Floriade Expo 2022 is open voor inwoners en ondernemers in Almere én voor de hele wereld. De Expo laat creatieve, groene en duurzame oplossingen zien die we nodig hebben om ook in de toekomst prettig te kunnen wonen in onze steden. Wat is daarvoor nodig? Groen leven in de stad. Duurzaam verbouwde voeding. Schone energie en schone lucht. Een gezonde leefomgeving. 

De Expo zal een blijvende impact achterlaten op de stad. Na afloop van de tentoonstelling zal een deel van het Floriade Park zijn eigenlijke bestemming vervullen in de vorm van de groene en gezonde stadswijk Hortus. Met een bijzondere bomen-, en plantenbibliotheek: het arboretum.  

Help jij mee? 

Laat jij bezoekers kennismaken met de jongste stad van Nederland en het unieke evenement Floriade Expo 2022? Meld je aan als host en kom helpen op het station Almere-centrum, Esplanade of in het paviljoen Amsterdam-Almere. 

Wat bieden we?

 • Je werkt in een team 
 • Je bepaalt zelf welke shift(s) je wilt 
 • Shifts van 4 of 6 uur in de periode t/m 9 oktober 2022 
 • Hosts in de stad en in het Amsterdam-Almere paviljoen krijgen een goodiebag met een Floriade hoodie en waterfles. En een Floriade Pas als je je voor minimaal 5 shifts inschrijft.  
 • Koffie/thee voor/tijdens je shifts 
 • Tijdens de avondshift wordt voor wie wil ook avondeten gezorgd 
 • Meerdere borrelbijeenkomsten 
 • Een gezellige afsluiting na afloop van Floriade

Wat ga je doen? 

 • Je ontvangt bezoekers in een van de paviljoens
 • Je beantwoordt vragen over Floriade, de paviljoens en de stad Almere 
 • Je wijst mensen de weg naar bijvoorbeeld Floriade of restaurants 
 • Je geeft informatie over activiteiten en initiatieven in de stad Almere 
 • Je neemt contact op met de coördinator als je problemen signaleert of feedback krijgt 
 • Wie ben je? 
 • Je voelt je verbonden met de groene stad Almere 
 • Je vindt het leuk om bij te dragen aan een succesvolle Floriade  
 • Je stapt met gemak op mensen af 
 • Je bent gemotiveerd om op de hoogte te blijven van lopende activiteiten tijdens Floriade 

Heb je nog vragen? Mail naar growinggreenverberg dit@almere.nl 
 
Meld je aan!

Word jij Host in het Amsterdam-Almere paviljoen?

Heet jij bezoekers op het bijzondere en groene Amsterdam-Almere paviljoen op de Expo met als thema ‘the voice of urban nature’ een warm welkom? Wil je gasten meer informatie geven en hen een inspirerend bezoek bezorgen? Kom dan in het Host team van dit paviljoen. 

Er zijn elke dag van de week meerdere shifts waarvoor je je kunt aanmelden (een shift is 4 uur) en je kunt zelf kiezen hoe vaak je je wil inzetten. Schrijf je je in voor meer dan 5 shifts, dan krijg je een Floriade Pas. Hiermee kun je onbeperkt Floriade bezoeken. Een shift doe je in een team van 3-4 personen in en rond het paviljoen. Je wordt begeleid door een coördinator die ook zorgt dat jij alle informatie hebt om deze door te geven aan de bezoekers. 

Heb je nog vragen? Mail dan naar growinggreenverberg dit@almere.nl of check in bij de online bijeenkomsten waarin we je een update geven over het Amsterdam-Almere paviljoen: hoe staat het met de bouw, interessante weetjes over het paviljoen, tien vragen en antwoorden die je kunt verwachten, kleding en mogelijkheden om je vragen te stellen.

Meld je aan

Word jij City Host op station Almere Centrum of op Esplanade?

Lijkt het je leuk om bezoekers van Floriade die met de trein aankomen op station Almere Centrum of die op de Esplanade de boot naar het Floriade-park nemen, een warm welkom te geven? En vind je het leuk om ongevraagd behulpzaam te zijn en bezoekers een geweldige dag te bezorgen? Kom bij het gezellige team van City Hosts. 

Er zijn elke dag van de week meerdere shifts waarvoor je je kunt aanmelden (een shift is 4 uur) en je kunt zelf kiezen hoe vaak je je wil inzetten. Schrijf je je in voor meer dan 5 shifts, dan krijg je een Floriade Pas. Hiermee kun je onbeperkt Floriade bezoeken. Een shift doe je in een team van 2-6 personen. Je wordt daarbij begeleid door een coördinator die ook zorgt dat jij alle informatie hebt om deze door te geven aan de bezoekers van Floriade. 
Heb je nog vragen? Mail dan naar growinggreenverberg dit@almere.nl 

Meld je aan

Word jij Ally City Host?

Ben je jong en wil je je ook aanmelden als vrijwilliger? Dat kan! Als Ally City Host kun je laten zien hoe gastvrij Almere en Floriade Expo 2022 zijn. Je kunt je inzetten wanneer en hoe lang je dat zelf wil, ook voor je Maatschappelijke Diensttijd (MDS). Er zijn bovendien toffe extra's. 

Meld je aan

Word jij host in het Kunst paviljoen?

Het Kunstpaviljoen Flevoland is een samensmelting van architectuur, kunst en natuur. Het paviljoen is een voorloper van een nieuw kunstmuseum in Almere en het zal minstens 5 jaar fungeren als proeftuin. Voor de drukke dagen (woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag) zoeken wij Hosts die ons publieksteam kunnen versterken, zodat onze bezoekers ook bij drukte gastvrij ontvangen worden en wegwijs gemaakt worden. Je staat met twee andere publieksmedewerkers op de vloer. Een shift is vier uur, tussen circa 13:00 en 17:00. 

Als Host is het jouw taak om bezoekers enthousiast en zeer gastvrij te ontvangen en te informeren. Je streven is om er alles aan te doen om onze bezoekers een fijn bezoek in ons Kunstpaviljoen te geven. 

Wat we bieden 

 • Een plek in ons gezellige en dynamische team 
 • Een mooie en interessante werkplek 
 • De kans om onderdeel te zijn van de start van een nieuw museum 
 • Meerdere borrelbijeenkomsten 
 • Een gezellige afsluiting na afloop van Floriade 

Wat verwachten we van jou 

 • Het gastvrij ontvangen en wegwijs maken van bezoekers bij en in het Kunstpaviljoen 
 • Het informeren van de bezoekers over de tentoonstelling en het nieuwe museum in Almere 
 • Het assisteren van het publieksteam of de museumdocent bij (school)groepen   

Wat vragen we 

 • Je bent sociaal en gastvrij en hebt ervaring op het gebied van hospitality 
 • Je kunt je goed uitdrukken in het Nederlands en Engels 
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur 
 • Je bent minimaal 6 uur in de week beschikbaar op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag 
 • Je woont in Almere of wilt deze stad graag leren kennen

Wil je je aanmelden als Host voor het Kunstpaviljoen of heb je nog vragen, mail dan naar infoverberg dit@kunstmuseumflevoland.com.

Word jij Host in het Circuloco paviljoen?

Beleef de circulaire economie van dichtbij in het Circuloco paviljoen op Floriade. Circulair staat voor het zoveel mogelijk hergebruiken van grondstoffen en materialen. In het paviljoen speelt circulariteit de hoofdrol.  

Het paviljoen van Circuloco is mogelijk gemaakt door een aantal Almeerse partijen en is een plek waar de samenkomst van kunst, cultuur, inspiratie en verbindingen centraal staan. 

Lijkt het jou leuk om bij te dragen als vrijwillige Circuloco Host? 

We vinden het fijn als je goed met mensen om kan gaan, gastvrij bent, enthousiast en voorkomend. Kun je gezelligheid creëren en praatjes met bezoekers maken, dan verwelkomen we je graag in ons team. Verder word je gevraagd te helpen bij bijvoorbeeld het ontvangen van groepen en meehelpen met het klaarzetten van catering. Mocht je nou een topper zijn die ook bijvoorbeeld handig is met dingen die stuk gaan, kennis heeft van tuinonderhoud of handig is met social media dan worden we daar extra blij van. 

Je gaat je verder op het paviljoen bezig houden met openen van de locatie, mensen de weg wijzen, standaard vragen beantwoorden bijvoorbeeld over waar horeca is op het terrein, waar de toiletten zijn of wanneer een workshop begint. 

Over hoe vaak je komt helpen en wanneer precies gaan we graag met je in gesprek. Bij interesse of vragen kun je ons bereiken via zakelijkverberg dit@circuloco.nl.