Flevo Campus

Flevo Campus ontwikkelt zich als kennisknooppunt op het gebied van gezonde voeding, gezond leven en een groene leefomgeving. De campus bestaat uit drie gebouwen op het Floriadepark: Food Forum, de Village en de nieuwbouw van Aeres Hogeschool. De Aeres Hogeschool Almere is de kern van Flevo Campus. 

Aeres Hogeschool Almere biedt opleidingen op het gebied van biologie, voeding & gezondheid, groene stedelijke ontwikkeling, geo media & design en duurzame bedrijfskunde. Daar komen nog opleidingen bij over stedelijke voedselproductie, stedelijke voedselsystemen en voeding en gedrag. De hogeschool doet ook veel praktijkonderzoek. 

Het belang van goed onderwijs voor circa 900 studenten en een goed werkklimaat voor 80 docenten, lectoren en ondersteunende medewerkers staan centraal in het ontwerp van BDG Architecten. Het gebouw heeft de titel Groene Long gekregen door de grote focus op duurzaamheid, circulariteit en gebruik van groen. Het gebouw is tijdens de Floriade Expo 2022 het ontvangstgebouw.

Wij hebben twee kavels op het terrein aan Aeresgroep verkocht. Op de eerste kavel naast de hoofdentree komt de hogeschool. De tweede kavel blijft gereserveerd voor toekomstige ontwikkelingen.

Het Food Forum is het Flevolandse paviljoen waar bezoekers tijdens Floriade kennismaken met de innovatiekracht van de provincie op het gebied van voedsel. Het gebouw is gemaakt met circulaire bouwmaterialen en symboliseert het karakter van Flevoland: leven onder zeeniveau waar met durf en pioniersgeest veel mogelijk is. Zelfs eten produceren op de vruchtbare voormalige zeebodem. In Food Forum kunnen betrokkenen uit de hele voedselketen elkaar ontmoeten. Van producenten en studenten tot ondernemers en onderzoekers. Samen maken ze innovatieve plannen voor de duurzame voedselvoorziening van de toekomst. Daarmee sluit Food Forum perfect aan bij het thema Growing Green Cities van Floriade.

De nieuwbouw van Aeres en het innovatiepaviljoen van provincie Flevoland op Floriade vormen samen de fysieke start van Flevo Campus. De gebouwen versterken het profiel en de aantrekkelijkheid van de Flevo Campus en passen bij het ambitieniveau van Floriade en de stadswijk Hortus.

Februari 2021: dit paviljoen is de Flevolandse inzending voor Expo Floriade 2022. Hier laat Flevoland zien hoe in de provincie wordt gewerkt aan het voedsel van morgen. 

In de Village kunnen voedselstartups met een duurzaamheidsmissie hun eerste stappen in het ondernemerschap zetten. Het is een plaats waarin ze hun creatieve idee├źn in een stimulerende omgeving kunnen uitwerken, waarmee we een brug slaan tussen studeren en ondernemen.