Floriade Werkbedrijf

De gemeente Almere, Randstad en UWV (regio Flevoland) slaan de handen ineen om circa 350 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt blijvend aan werk te helpen. De Floriade Expo 2022 werkt daarbij als een banenmotor. Door de komst van het evenement naar Almere neemt de werkgelegenheid toe. Daarbij hebben we er bewust voor gekozen om zo’n 350 mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, te helpen aan een baan via het Floriade Werkbedrijf. De inzet is om hen blijvend aan het werk te krijgen. Dat lukt bij meer dan 75% van alle mensen. Directeur Ellen van Poorten van het Floriade Werkbedrijf is daar trots op. “Het maakt een wereld van verschil. Mensen zien weer perspectief.”

Werk hebben levert in veel gevallen mensen meer op dan het financieel weer wat ruimer hebben. Voor veel mensen geeft werk een gevoel van meedoen; weer deelnemen aan de maatschappij. Het geeft ook voldoening en een gevoel van trots. Het doet vaak ook veel voor de (directe) omgeving van de nieuwe medewerker.

Wethouder Froukje de Jonge: “We hebben voor ieder wat wils”.

Alle bedrijven die een opdracht van Floriade krijgen, zijn verplicht mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen op werk te geven. Dit heet Social Return on Investment (SROI). De basis van de SROI is dat iedere organisatie of bedrijf die een opdracht van de Floriade krijgt 5% van zijn omzet besteedt aan SROI. Dat komt ook in het contract te staan.

Webinar SROI, 6 december 2020

Het is voor bedrijven heel moeilijk om zelf de SROI in te vullen. Het gaat namelijk om mensen vinden die qua competenties aansluiten bij een functie en die ook een uitkering ontvangen. Daarom is het Floriade Werkbedrijf opgericht.

Door samenwerking met het UWV en Randstad zoeken we optimaal naar een match tussen werkzoekenden met een uitkering en bedrijven die werk kunnen bieden. Deze mensen krijgen vaak een nieuwe opleiding en doen in hun nieuwe vakgebied meteen enkele maanden werkervaring op, om uiteindelijk door te stromen naar een vaste baan. Ze krijgen nog twee jaar begeleiding om ervoor te zorgen dat ze aan het werk blijven. Directeur Ellen van Poorten van Floriade Werkbedrijf weet hoe belangrijk dit is. “We helpen vanuit het Floriade Werkbedrijf mensen met omscholing en bijscholing om zich goed voor te kunnen bereiden op een nieuwe baan en om zich daarin te ontwikkelen.”

Dankzij de successen van het Floriade Werkbedrijf besparen we ook miljoenen op uitkeringen bij gemeente en UWV.

“We helpen je om zoveel mogelijk gebruik te maken van je talenten.”

Meer informatie? Mail naar floriadewerkbedrijfverberg dit@almere.nl