Kunst en cultuur

Pionieren, lef, ruimte en talentontwikkeling. Die elementen staan centraal in het nieuwe kunstpaviljoen op de Floriade. Met dit tijdelijke gebouw op het water is een eerste stap gezet naar de komst van een nieuw kunstmuseum in de stad. Dat is een van onze ambities om Almere nog aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers. Het museum gaat zich met grootschalige multimediale kunst richten op het eigenzinnige karakter van Almere en Flevoland.

Het gaat stap voor stap. Kwartiermaker Denise de Boer houdt zich bezig met het opzetten van het nieuwe museumplan. Eerst experimenteren we met een kleiner formaat op de Floriade Expo 2022. We nemen ook de ervaringen en reacties van bezoekers aan het museumpaviljoen mee.

Kwartiermaker Denise de Boer over het museum.

Het kunstpaviljoen komt in het hart van Floriade Expo 2022. Ook na de wereldtuinbouwtentoonstelling blijft het kunstpaviljoen een belangrijke trekpleister in de nieuwe woonwijk Hortus. Het onderkomen op het water dat is ontworpen door Studio Ossidiana blijft tien jaar jaar liggen, waarvan minimaal vijf jaar als dependance van het nieuwe museum.