Floriade-activiteiten in Almere

Kabelbaan open tijdens Floriade preview

Er wordt al bijna tien jaar hard gewerkt om de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 op 14 april 2022 te openen. De afgelopen jaren hebben we vanuit het programma Groen en Gezond samen met inwoners veel ondernomen om het thema van de Expo, ‘Growing Green Cities’, handen en voeten te geven.
In de zomer konden inwoners en ondernemers voor het eerst tijdens de preview ook kennismaken met enkele Floriade Expo-activiteiten zoals de kabelbaan, speeltuinen, het voedselbos en meer.
Dit jaar werd ook in de stad steeds zichtbaarder gewerkt aan de voorbereidingen voor de komst van de Floriade. Zo stappen bezoekers van de Expo straks uit de trein op een geheel vernieuwd station en in een groene stationsomgeving. Maar ook in andere stadsdelen zijn er activiteiten en ontwikkelingen die een duidelijke link hebben met de Floriade. Hieronder zie je een enkele activiteiten die het afgelopen jaar zichtbaar waren in Almere.
Heb je foto’s of filmpjes met een link naar Floriade Expo 2022 en wil je die delen? Wij zijn er blij mee! Je kunt ze sturen naar infoverberg dit@almere.nl.