Direct naar paginainhoud

Branches

Wat heb je nodig? Wie zoek je precies? Belangrijk is ook te kijken hoe je je als werkgever onderscheidt van anderen. Op welke manier ben je aantrekkelijk voor werkzoekenden? Graag denken we daarover met je mee, zo kunnen we samen zorgen voor personeel dat bij je past.

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Er zijn meer banen en meer kansen dan ooit. Dat brengt voor de arbeidsmarkt uitdagingen met zich mee. Het kan lastig zijn goed gekwalificeerd personeel te vinden. Soms lukt het helemaal niet om personeel te vinden. Een goede match is dus goud waard.

Bouw, productie, ICT, techniek, milieu

Welke trends zien we?

 • Na een aantal magere jaren groeit de bouwsector flink. En dat zal voorlopig zo blijven, gelet op de energietransitie waar we mee te maken hebben en de nieuwe eisen op het gebied van duurzaamheid. De vraag naar personeel is groter dan de bestaande opleidingen kunnen invullen, steeds meer wordt gebruik gemaakt van arbeidsmigranten en zzp’ers. Creatieve oplossingen zijn geboden.
 • Hetzelfde beeld zien we in de ICT-branche. Ook daar is het niet eenvoudig om personeel te vinden dat 100% voldoet aan de hoge eisen van tegenwoordig. Functies moeten soms op maat worden gemaakt. Baangericht bekijkt met je hoe kandidaten goed ingepast kunnen worden.

Ontwikkelingen als deze vragen om een nauwkeurige match. Wat heb je nodig? Wie zoek je precies? Belangrijk is ook te kijken hoe je zich als werkgever kunt onderscheiden. Op welke manier ben je aantrekkelijk voor werkzoekenden? Graag denken we daarover met je mee, zodat we samen kunnen zorgen voor personeel dat bij je past.

Onze accountadviseurs

Detail, groothandel, toerisme, horeca, transport en logistiek

Welke trends zien we?

 • Voor Almere en de rest van Metropool Regio Amsterdam vormen transport en logistiek een belangrijke branche met veel werkgelegenheid. Het aantal openstaande vacatures groeit en vaak zijn deze moeilijk vervulbaar. Baangericht richt zich daarom onder andere op scholing (zoals een chauffeursopleiding) om te voldoen aan de vraag van de markt.
 • Ook de detailhandel kent een groeiende arbeidsvraag. In deze branches (horeca en toerisme inbegrepen) is hospitality een sleutelbegrip. Verder wordt van werknemers flexibiliteit verwacht, want meestal wordt ook ’s avonds en in het weekend gewerkt. Dat vraagt om goed gemotiveerde arbeidskrachten die van aanpakken weten en pro-actief zijn, het werk zien liggen. Baangericht zoekt ze voor je.
 • Binnen de groothandel zien we dat warehouse operators veel gevraagd worden. Werken in ploegendiensten is meestal een vereiste.

Onze account-adviseurs

Beveiliging, klantenservice, schoonmaak

Welke trends zien we?

 • We merken dat in de beveiligingsbranche digitale middelen steeds belangrijker worden. Slimme camera’s, big data, drones enz. Het betekent dat aan personeel steeds meer technische vaardigheden worden gevraagd. Daarnaast zien we ook de opkomst van de ‘security host’. De beveiliger die als gastheer- of vrouw ook het visitekaartje van het bedrijf is.
 • In de callcenter branche doet kunstmatige intelligentie zijn intrede. Steeds meer krijgen we te maken met chatbots in plaats van (of in combinatie met) ‘echte mensen’. Ook zien we de omschakeling van multichanneling naar omnichanneling. Dat vraagt om capabel, flexibel personeel dat past bij de wensen van de organisatie.
 • De schoonmaakbranche wordt steeds geavanceerder. Meer en meer wordt gebruik gemaakt van robots en sensoren. Een andere trend is dat bedrijven in de schoonmaakbranche zich in toenemende mate toeleggen op multiservice en een breed pakket aan facility management aanbieden.

Onze accountadviseurs

Financieel, P&O, onderwijs, overheid, zorg

Welke trends zien we?

 • In Nederland groeit al jaren de zorgbehoefte en daarmee de behoefte aan werknemers in de zorg. Hogere kwaliteitseisen en complexere taken maken het niet eenvoudig de juiste mensen te vinden. Opleidingsinitiatieven kunnen helpen, dus een combinatie van werken en leren gericht op veelgevraagde functies. Als Baangericht hebben we hier ervaring mee en denken we graag mee over de mogelijkheden.
 • Ook het onderwijs kampt met personeelstekorten, vooral in het basisonderwijs en een aantal specifieke vakken in het vervolgonderwijs. Probleem is vooral een tekort aan gediplomeerde leraren en leraressen. Dat vraagt om creativiteit en daar kan Baangericht bij helpen.
 • De financiële branche en de overheid hebben gelukkig minder te lijden van de krappe arbeidsmarkt, al blijft de juiste persoon op de juiste plek net zo belangrijk. Door automatisering komt relatief eenvoudig administratief werk veel minder voor dan vroeger.

Onze accountadviseurs

Wat zeggen onze klanten?

Sandd - postbedrijf

“Baangericht heeft leuke kandidaten opgeleverd waarvan een aantal nog steeds bij ons werkt. Onze vaste contactpersoon heeft goed door welk type kandidaten bij ons past. De communicatie tussen ons is heel duidelijk, transparant en eerlijk. Dat werkt van beide kanten prettig. Toen Baangericht een banenmarkt organiseerde, belde hij me meteen. Dat heeft een prima chauffeur opgeleverd. Het geeft mij het gevoel dat we een goede samenwerking op poten hebben gezet. Ik denk ook dat je als bedrijf richting gemeente een sociale verplichting hebt. Wij kunnen mensen die al een tijdje thuis zitten helpen om weer bezig te gaan en hun eigen geld te verdienen.” 

Pim Uitzenders - detachering

“Pim Uitzenders richt zich op detachering, maar de eerste kandidaat die Baangericht ons stuurde was zo goed dat we die zelf hebben gehouden, op ons eigen kantoor! Het fijne van Baangericht is dat mijn contactpersoon echt meedenkt. Ze weet wat ik zoek en begrijpt welk risico wij als werkgever lopen wanneer een kandidaat niet goed matcht en uitvalt. Dus stuurt ze alleen mensen die passen. Bij twijfel overlegt ze vooraf. Ze had bijvoorbeeld een keer een goede beveiliger, maar met een tijdelijke rij-ontzegging, of dat een probleem was? Voor mij als consultant scheelt dat enorm veel tijd, dan hoef ik niet meer zoals vroeger een stapel cv’s te filteren die klakkeloos is doorgestuurd.”

Illustratie Almere skyline
Jouw mening