Direct naar paginainhoud

Sporten voor kinderen

Alle kinderen moeten kunnen sporten. Er zijn verschillende mogelijkheden: gratis activiteiten bij jou in de buurt, gratis proeflessen bij een sportclub of een bijdrage van Jeugdfonds Sport & Cultuur voor de kosten van het sporten.

Waarom sporten?

  • Door te sporten krijgt jouw kind een nog betere conditie.
  • Jouw kind komt met andere kinderen in contact. Ze krijgen nieuwe vrienden en vriendinnen.
  • Ze groeien, leren spelregels en nieuwe omgangsvormen.
  • Ze genieten omdat ze met elkaar plezier krijgen in het spel.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur vindt dat alle kinderen moeten kunnen sporten. Ook jouw kind. Je kind kan lid worden bij een Almeerse sportclub naar keuze en je kunt aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere vragen om een bijdrage voor de contributie.

Meer informatie vind je op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Welke sport is leuk?

Weet je kind nog niet welke sport hij/zij leuk vindt? Jouw kind kan gratis proeflessen volgen bij allerlei sportverenigingen! Je kunt zelf ook een gratis proefles voor volwassenen volgen.

Zwemmen

Ook voor de zwemlessen voor zwemdiploma A, B en C kun je terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. De zwemlessen worden verzorgd door verschillende zwembaden in Almere. 

Gratis activiteiten

Sport in de wijk

Buurtsportcoaches weten precies wat er in de wijk speelt en hoe zij Almeerders in beweging kunnen krijgen.

De Buurtsportcoaches willen zoveel mogelijk mensen in Almere in beweging brengen. Alle activiteiten staan in het teken van actief en gezond leven. Voor meer informatie over locaties en activiteiten van de Buurtsportcoach in jouw wijk kun je kijken op sportencultuur.almere.nl.

Sportieve ontmoetingsplekken

Almere heeft verschillende plekken in de wijk waar je dicht bij huis in de buitenlucht kunt sporten, bewegen en ontmoeten. Deze playgrounds en beweegvelden zijn er voor √≠edereen. Bekijk het overzicht van de urban sportlocaties.

Buurtsportcoaches organiseren op verschillende locaties activiteiten voor buurtbewoners. Deelname is vaak gratis. Kijk voor het programma op de website Sport en Cultuur.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening