Direct naar paginainhoud

Energiehulp aan huis

Bij het project ‘Energiehulp aan Huis’ gaan energiefixers van Regionaal Energieloket bij mensen thuis langs. Een energiefixer weet veel over energie besparen en helpt inwoners hiermee.

De energiefixers gaan langs bij inwoners die de energietoeslag hebben ontvangen en wonen in een van de 8 gekozen buurten in Almere. Een energiefixer geeft de bewoner tips om energie te besparen en installeert gelijk energie besparende producten, zoals radiatorfolie en ledlampen.

Met dit project helpen we inwoners die het nodig hebben met energie besparen, zodat ze minder hoeven te betalen voor energie.

Voor wie is Energiehulp aan Huis?

De energiefixers komen langs in de volgende buurten: Stedenwijk, Staatsliedenwijk, De Hoven, De Werven, Centrum Almere Haven, Bouwmeesterbuurt, De Grienden en Molenbuurt.

Ook hulp nodig bij energie besparen?

Heb je moeite met het verlagen van je energiegebruik? Een energiefixer komt langs om je te helpen met energie besparen. Ook als je geen brief of folder hebt gehad, kunnen we je helpen als je in een van de 8 gekozen buurten woont. We hebben deze buurten gekozen omdat we verwachten dat hier in verhouding veel mensen in energiearmoede leven. Het is een inschatting op basis van gegevens zoals bouwjaar, inkomen op postcodeniveau en staat van de huizen.

Contact

Heb je ons gemist en wil je toch een afspraak maken? Plan dan zelf een afspraak in via regionaalenergieloket.nl/energiefixer, bel naar 088 525 41 10 of mail naar vragen@regionaalenergieloket.nl

Stedenwijk, Staatsliedenwijk, Bouwmeesterbuurt en Molenbuurt

Woon je in Stedenwijk, Staatsliedenwijk, Bouwmeesterbuurt of Molenbuurt en heb je geen brief gehad? Maak dan zelf een afspraak met een energiefixer. De energiefixer komt dan bij jou thuis langs. Plan zelf een afspraak in via regionaalenergieloket.nl/energiefixer

De Hoven, de Werven of Centrum Almere Haven

Woon je in een van deze buurten, dan kun je later een afspraak maken op deze pagina, als je geen brief hebt gekregen.

De Gouwen, De Marken, De Meenten, Noorderplassen-Oost, Waterwijk-Midden en Homeruskwartier-Midden

Woon je in een van deze buurten? Dan komt de FIXbrigade misschien bij je langs. Die geeft ook tips over energie besparen en doet klussen in huis om energie te besparen. Kijk op de pagina over de FIXbrigade voor meer informatie.

Het huisbezoek van de energiefixer

De energiefixers van Regionaal Energieloket lopen 3 tot 5 keer door een wijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Als iemand niet thuis is, doet de energiefixer een folder in de brievenbus. De bewoner kan dan zelf een afspraak maken op een moment dat het uitkomt. De energiefixers zijn herkenbaar aan blauwe jassen en tassen van het Regionaal Energieloket.

Bij het bezoek aan huis doet de energiefixer het volgende:

  1. Loopt samen met de bewoner door het huis en geeft bespaartips. Het gaat om maatregelen die jij kunt nemen en om gedragsveranderingen waardoor je energie bespaart.
  2. Bekijkt welke energiebesparende maatregelen het meeste opleveren en past die gelijk toe, zoals radiatorfolie, tochtstrips, waterbesparende douchekop en ledlampen. Iedere bewoner krijgt energiebesparende producten ter waarde van maximaal 100 euro cadeau van de gemeente. De energiefixers hebben de producten op voorraad en nemen die mee.
  3. Loopt samen met de bewoner de energierekening door en leggen onduidelijkheden uit.
  4. Past als het nodig is de aanvoertemperatuur van de cv-ketel aan. Deze aanpassing bespaart energie.
Illustratie Almere skyline
Jouw mening