Direct naar paginainhoud

FIXbrigade

De FIXbrigade pakt energiearmoede in Almere aan en helpt bewoners bij het besparen van energiekosten. Zij geven praktische en gratis hulp bij energiebesparende maatregelen.

Energiebesparende maatregelen kunnen zijn: het aanbrengen van een tochtstrip, radiatorfolie en het vervangen van lampen door energiezuinige ledverlichting. Het project is een samenwerking van de Gemeente Almere, de Schoor en FIXbrigade Nederland.

Voor wie is de FIXbrigade

De FIXbrigade loopt in de volgende Almeerse wijken rond: de Gouwen, de Marken, de Meenten, Bloemenbuurt, Buitenvaart, Eilandenbuurt en Landgoederenbuurt. In deze wijken helpt de Fixbrigade met energiebesparende maatregelen.

Wat doet de FIXbrigade?

Als je de hulp van de FIXbrigade aanneemt, loopt het team samen met jou door je huis. Samen kijk je wat kunt doen om energie te besparen. Zoals het installeren van een waterbesparende douchekop, radiatorfolie plakken of lampen vervangen door ledlampen.

Als het kan, dan voert de FIXbrigade de klussen meteen uit. Als het meer tijd kost, maakt de FIXbrigade een afspraak met je om de klussen later te komen doen. De klussers van de FIXbrigade dragen donkerblauwe kleding met het logo van de FIXbrigade. Zo kun je ze goed herkennen.

Ook hulp nodig bij energiebesparen?

Woon je in één van de hiervoor genoemde wijken, heb je in 2022 de energietoeslag van de gemeente gehad of woon je in een huis met energielabel C, D, E, F of G? Neem dan contact op met de FIXbrigade. Stuur een e-mail naar fixbrigade@deschoor.nl of bel 036 204 64 60.

Woon je in Stedenwijk, Staatsliedenwijk, De Hoven, De Werven, Centrum Almere Haven, Bouwmeesterbuurt of Molenbuurt, dan kunnen de energiefixers van het Regionaal Energieloket je helpen. Bel hiervoor naar 088 525 41 10 of stuur een e-mail naar vragen@regionaalenergieloket.nl.

Woon je niet in de genoemde wijken voor de FIXbrigade of het Regionaal Energieloket en wil je hulp bij het besparen van energie? Stuur dan een e-mail naar energievragen@almere.nl of bel naar 06 21 65 99 02. We kijken dan hoe we je kunnen helpen.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening