Skip to content

Sporten voor kinderen

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Kinderen die niet kunnen sporten omdat er te weinig geld voor is thuis, kunnen terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere.

Kinderen van 4 tot en met 18 jaar kunnen lid worden van een sportvereniging. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere betaalt de contributie tot maximaal €225,00 per jaar.

Uw kind is het waard en het sporten kost u geen geld.

Laat uw kind lekker sporten

Zwemmen

Ook voor de zwemlessen voor zwemdiploma A kunt u terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. De zwemlessen worden verzorgd door van Rheenen Sport, Optisport, Aquayara, en de Watervrienden. Hieronder ziet u in welke zwembaden zij zwemles geven.

Bij welke zwembaden? 

Gratis activiteiten

Sport in de wijk

Buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen weten precies wat er in de wijk speelt en hoe zij Almeerders in beweging kunnen krijgen. Wat de  buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen  precies doen en welke er bij in de wijk actief zijn kunt u zien op https://sportbedrijf.almere.nl/sporten-in-almere/sport-cultuur-en-onderwijs-in-de-wijk/

Talent in Opleiding wil zoveel mogelijk mensen in Almere beweging. Alle activiteiten staan in het teken van actief en gezond leven. Via onderstaande link vindt je informatie over locaties en activiteiten van Talent in Opleiding in jouw wijk https://www.talentinopleiding.nl/activiteiten/

Sportieve ontmoetingsplekken

Playground Almere Haven

De Playground biedt kinderen van 6 tot 12 jaar elke dag de mogelijkheid om te sporten en te spelen.

Playground Almere Poort

De Playground is voor iedereen toegankelijk. Er zijn verschillende sportvelden, een basketbalboom, een atletiekbaan en een speeltuintje. 

Playground Stedenwijk

Op de Clarence Seedorf Playground kun je terecht om lekker te sporten. Talent In Opleiding zorgt ervoor dat er allerlei spellen en wedstrijden worden georganiseerd. Je kunt er onder andere voetballen, tennissen, basketballen, hockeyen en tafeltennissen.

Playground Almere Buiten

Elke middag biedt Talent in Opleiding sportactiviteiten aan bij het Cruyff Court. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Voor meer informatie over de verschillende Playgrounds kunt u kijken op https://sportbedrijf.almere.nl/sportbedrijf-almere/sportactiviteiten-en-stimulering/playgrounds

Meld uw kind aan voor een sport

Wilt u uw kind(eren) ook laten sporten, bewegen en plezier hebben? Dit is wat u moet doen:

  • Een leraar, huisarts, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach of andere intermediair kan voor uw kind een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. 
  • Ga naar één van hen toe en vraag of zij u willen helpen bij de aanvraag bij het jeugdsportfonds voor de sport die uw kind wil doen.
  • Neem deze informatie mee: naam sportvereniging/sportclub. Geef ook aan waarom u het niet zelf kunt betalen. U kunt dit aanvraagformulier alvast invullen.
  • Kunt u geen intermediair vinden? Neem dan contact op met de coördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Almere.

Meer informatie vindt u op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Naar website Jeugdfonds Sport & Cultuur

Uw kind is het waard. Laat het lekker sporten.

Waarom sporten?

Jeugdfonds Sport & Cultuur vindt dat alle kinderen moeten kunnen sporten. Ook uw kind. U kunt uw kind lid laten worden bij een Almeerse sportclub naar keuze en aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere vragen om de contributie tot een maximum van €225) te betalen.

Waarom sporten?

  • Door te sporten krijgt uw kind een nog betere conditie.
  • Uw kind komt met andere kinderen in contact. Ze krijgen nieuwe vrienden en vriendinnen.
  • Ze groeien, leren spelregels en nieuwe omgangsvormen.
  • Ze genieten omdat ze met elkaar plezier krijgen in het spel.
  • Door te gaan sporten en daarin tijd en energie te stoppen, bouwen ze bovendien aan een betere toekomst. Wie gunt dat zijn kind nu niet?

Welke sport is leuk?

Weet uw kind nog niet welke sport hij/zij leuk vindt? Klik dan even op de blauwe knop hieronder. Uw kind kan gratis proeflessen volgen bij allerlei sportverenigingen!

Gratis proefles

Ps. U kunt zelf ook een gratis proefles voor volwassenen volgen.

Wat vindt u van onze website?