Muziek, dansen, theater

Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Kinderen die niet lid kunnen worden van een cultuurinstelling omdat er te weinig geld voor is thuis, kunnen terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere.

Kinderen van 4 tot en met 18 jaar kunnen lid worden van een cultuurinstelling. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere betaalt tot maximaal €425,00 per jaar voor cultuuractiviteiten.

Meld jouw kind aan voor cultuuractiviteiten

Wil je jouw kind(eren) laten deelnemen aan cultuuractiviteiten? Dit is wat je moet doen:

Een leraar, huisarts, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, of andere intermediair kan voor jouw kind een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere.

Ga naar één van hen toe en vraag of zij je willen helpen bij de aanvraag bij het jeugdfonds voor de sport die jouw kind wil doen.

Neem deze informatie mee: naam sportvereniging/sportclub. Geef ook aan waarom je het niet zelf kunt betalen. Je kunt dit aanvraagformulier alvast invullen.

Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met de coördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere.

Meer informatie vind je op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Waarom?

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Almere vindt dat alle kinderen mee moeten kunnen doen aan cultuuractiviteiten. Ook jouw kind. Je kunt je kind lid laten worden bij een Almeerse cultuurinstelling naar keuze en aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur Almere vragen om de cultuuractiviteiten tot een maximum van €425 te betalen.
 

KLEURinCULTUUR

Brengt kinderen tot 14 jaar na schooltijd in contact met kunst & cultuur met de Kunstbus, via de Artlabs in de wijk en op brede scholen een breed scala aan naschoolse kunst- en cultuureducatie: beeldende kunst, dans, muziek, theater en virtuele kunst. Voor meer informatie kun je kijken op https://www.kleurincultuur.com/