Aanschaf computer/laptop

Als het kopen van een computer of laptop niet lukt in één keer omdat je daarvoor het geld niet heeft, is er hulp te krijgen.

Volgen jouw kinderen het Voortgezet Onderwijs?

Neem dan eerst contact op met de school. Vaak kan de school helpen, bijvoorbeeld door een laptop te huren via school. Als dit toch niet kan, kun je hiervoor mogelijk een lening krijgen van de Kredietbank Nederland. Gaat dat niet omdat er nog andere leningen of afbetalingsregelingen lopen, dan kun je mogelijk een lening krijgen van de gemeente vanuit de bijzondere bijstand. Hiervoor geldt: 1 computer of laptop per gezin.

Heb je geen kinderen of zitten jouw kinderen (nog) niet op het Voortgezet onderwijs?

Dan moet je de kosten van een computer/laptop zelf betalen van jouw bijstandsuitkering, salaris of een ander inkomen. Lukt dit niet, dan kun je hiervoor mogelijk een lening krijgen van de Kredietbank Nederland. Gaat dat niet omdat er nog andere leningen of afbetalingsregelingen lopen, dan kun je mogelijk een lening krijgen van de gemeente vanuit de bijzondere bijstand. Hiervoor geldt: 1 computer of laptop per gezin.

Zit je in de schuldhulpverlening bij Plangroep of bij Ondersteuning Schuldenstabilisatie?

Dan mag je meestal geen nieuwe lening afsluiten. Vraag dan aan de contactpersoon van Plangroep of Ondersteuning Schuldenstabilisatie welke mogelijkheden er wel zijn.

Ben je student?

Studenten komen voor de kosten van een laptop of computer niet voor leenbijstand in aanmerking. Zij kunnen terecht bij hun Studiefinanciering.  

Hoe vraag je een lening vanuit de bijzondere bijstand aan?

Direct aanvragen 

Wat moet je hiervoor verder inleveren?

  • een bewijs dat aangeeft welke regeling de school aanbiedt (of niet)
  • een bewijs dat men een traject Schuldhulpverlening volgt (WSNP/MNSP/OSS). Dit is voor mensen die bezig zijn met het oplossen van hun schulden.

Bevestiging van aanvraag

Controleer na je aanvraag altijd of je een e-mail ter bevestiging hebt ontvangen. Check zo nodig ook je spammail. Dit is belangrijk, want als je die e-mail niet hebt ontvangen, is jouw aanvraag niet bij ons binnen gekomen en kunnen wij niet starten met de afhandeling. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op via telefoonnummer 14 036, onder vermelding van ‘aanvraag bijzondere bijstand’.