Skip to content

Fonds bijzondere noden

Spullen voor 16- en 17-jarige BOL-studenten

Is uw kind 16- of 17-jaar en studeert hij /zij aan een BOL-opleiding? Voor gezinnen met een laag inkomen is het niet altijd makkelijk de spullen te kopen die nodig zijn voor zo'n opleiding. Zoals een laptop, boeken of werkkleding. u kunt hiervoor een vergoeding aanvragen bij de school van uw kind. De school heeft hiervoor extra geld gekregen van de overheid. Op de ROC’s in Almere zijn budgetcoaches aanwezig die u en uw kind kunnen helpen met financiële vragen of problemen. Als het op deze manier niet lukt om aan materialen te komen kan er ook bijzondere bijstand aangevraagd worden.

(Bol staat voor Beroeps Opleidende Leerweg, een Mbo-opleiding)Bijzondere Bijstand

U kunt bijzondere bijstand aanvragen via de bijzondere bijstand snelbalie. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag bijzondere bijstand? Dan kunt u altijd langsgaan bij het wijkteam tijdens de administratieve spreekuren. Op wijkteams.almere.nl vindt u de locaties en tijden van de administratieve spreekuren.

Andere situaties

Heeft u geen geld voor iets dat dringend nodig is? Kunt u geen bijzondere bijstand hiervoor aanvragen? Betaalt uw zorgverzekering het ook niet?

Het Fonds Bijzondere Noden kan eenmalig een bijdrage verlenen voor spullen die echt noodzakelijk zijn, en die niet betaald kunnen worden door bijzondere bijstand of uw zorgverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een fiets voor uw schoolgaande kind. Voor het Fonds Bijzondere Noden kunt u zich alleen aanmelden via een erkende hulpverlener die uw financiële gegevens mag inzien. Meer informatie vindt u op www.bijzonderenodenalmere.nl

Wat vindt u van onze website?