Direct naar paginainhoud
menu

Een kans voor jongeren

'Binnenstebuiten' is een kans voor jongeren om actief aan de slag te gaan met hun toekomst. Gemeente Almere heeft samen met Staatsbosbeheer en Kwintes een programma opgezet dat werken in de natuur combineert met werken aan jezelf. Het is een programma waarmee je gedurende 6 maanden, 24 uur per week actief bent.

Je gaat buiten aan de slag met allerlei soorten groenwerkzaamheden: denk aan snoeien, planten en maaien. Je leert met machines omgaan en kunt certificaten halen, eventueel zelfs een groenopleiding. Én je gaat binnen aan de slag met sollicitatietraining en coaching gericht op jou. Je leert jezelf kennen, ontwikkelt je vaardigheden en maakt een plan voor de toekomst. Wil je werken? Welk werk dan en hoe vind je dat? Of wil je weer naar school? Met 'Binnenstebuiten' ga je het allemaal ontdekken.

Het programma is bedoeld voor jongeren die zich afvragen hoe ze verder moeten. Die stilstaan, maar niet stil willen zitten. De gemeente helpt je graag de goede kant op, met of zonder uitkering. Enige voorwaarde is dat je tussen 18 en 27 jaar bent en momenteel geen traject volgt.

Aanmelden

Wil je graag deelnemen aan het programma en voldoe je aan de voorwaarde meld je dan aan bij infoverberg dit@almere.nl, Dienst Sociaal Domein ter attentie van N. Abdelkhalak, met je naam en je telefoonnummer.

 

 

Wat vindt u van onze website?