Flextensie

Flextensie

Als uitkeringsgerechtigde wilt u graag aan de slag. Maar soms mist u daarbij net de werkervaring of het netwerk dat nodig is om weer aan het werk te komen. Werkervaring opdoen op tijdelijk of flexibel werk kan dan een belangrijke stap zijn. Gemeente Almere biedt u nu die mogelijkheid via het traject Flextensie.

Wat is Flextensie?

Flextensie is een nieuw traject van de gemeente Almere. Doel ervan is om kortdurend, tijdelijk en flexibel werk aantrekkelijk te maken voor mensen met een uitkering. Via Flextensie kunt u ingezet worden op tijdelijke opdrachten bij werkgevers in uw regio. Het gaat voornamelijk om werk in de volgende branches: schoonmaak, horeca, catering, productie, bouw, administratie. Voor dit werk krijgt u een vergoeding bóvenop uw uitkering.

Voor wie is Flextensie bedoeld?

Flextensie is bedoeld voor mensen die langdurig werkloos zijn. Door het gebrek aan recente werkervaring wordt het voor deze groep steeds moeilijker om aan werk te komen. De tijdelijke inzet vanuit Flextensie betekent dat er weer actuele ervaring op het CV komt, wat de kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot. Kandidaten dienen minimaal 20 uur per week beschikbaar te zijn.

Hoe werkt Flextensie?

Als u via Flextensie werkt loopt uw uitkering gewoon door. Voor uw werk ontvangt u een netto vergoeding van €2 per uur met een maximum van €340 per maand. Dit ontvangt u bovenop uw uitkering, het wordt dus niet ingehouden. Op deze manier voorkomen we dat uw tijdelijke of parttime inzet zorgt voor lastige verrekeningen met uw uitkering. En bovendien gaat u er dus op vooruit als u werkt. De opgebouwde premie wordt per jaar op maximaal twee momenten uitbetaald. U ontvangt van Flextensie na het indienen van uw uren bericht over wanneer de uren worden uitbetaald.

Wat zijn uw voordelen?

- Recente werkervaring opdoen

- Financiële vergoeding bovenop uw uitkering

- Geen lastige verrekening van inkomsten met uw uitkering

- Kans op uitstroom uit de uitkering

Hoe meldt u zich aan?

Als u graag aan de slag wilt met tijdelijk werk, schrijf uzelf dan online in via www.flextensie.nl

Hier kunt u uw gegevens invoeren en uw CV toevoegen. Als u zich heeft ingeschreven wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek om de mogelijkheden van uw inzet te bespreken.

U kunt zich nu al inschrijven. Het traject gaat van start in februari 2016. 

Heeft u vragen?

Neemt u dan contact op met uw klantmanager via telefoonnummer 14036.