Afvalinzameling in Nobelhorst

Huidige afvalinzameling in Nobelhorst

In de laagbouwgebieden van Nobelhorst wordt het afval nu ingezameld via huiscontainers en via bovengrondse containers voor restafval in de buurt. Bewoners hebben hier sowieso één huiscontainer voor groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (gft) en één container voor plastic- en metalen/blikken verpakkingen en drinkpakken (pmd). Een papier en karton-container aan huis is niet verplicht. Je kunt ook gebruik maken van een container in de buurt. Jouw restafval doe je in de bovengrondse containers voor restafval in de buurt.

Huiscontainers aanvragen

Bewoners van de hoogbouw in Nobelhorst doen hun afval in ondergrondse of bovengrondse containers voor groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (gft), voor papier en karton (p&k), voor plastic- en metalen/blikken verpakkingen en drinkpakken (pmd) en die voor restafval. Op de containers staat welk afval in welke container thuishoort.

Grofvuil

Onder grofvuil verstaan we bijvoorbeeld bankstellen en kasten, grote verpakkingsmaterialen, piepschuim, pallets, elektrische apparaten, klusmateriaal en grof tuinafval. Breng jouw grofvuil naar één van de drie recyclingperrons in Almere:

  • Argonweg 81, 1362 AD Almere Poort
  • Vlotbrugweg 36, 1332 AJ Almere Buiten
  • Upcyclecentrum: De Steiger 113, 1351 AK Almere Haven

Openingstijden maandag t/m zaterdag 9.00 – 17.00 uur. Of maak een afspraak om jouw grofvuil te laten ophalen.

Almere Afval-app

Informatie over actuele inzameldagen, locaties van afvalcontainers of welk afval in welke bak moet vind je in de Almere Afval-app. Deze app bevat ook een herinneringsfunctie zodat je nooit meer te laat bent met het aan de straat zetten van jouw container. Download de Almere Afval-app in de Playstore (voor Android telefoons) of in de Appstore (voor IPhones).   

Meer weten

Wil je meer weten over het scheiden en inzamelen van afval in Almere? Kijk dan op www.almere.nl/afval

Nieuw afvalinzamelsysteem

Almere gaat in de toekomst over op een ander afvalinzamelsysteem: nascheiden. Dit wordt ook wel pmd+ genoemd. Inwoners kunnen in de toekomst hun overgebleven restafval bij plastic, metaal en drankverpakkingen (pmd) doen. Het pmd hoeft dan niet meer apart gehouden te worden. Na het ophalen wordt het pmd+ afval in een fabriek alsnog gescheiden. Andere soorten afval zoals gft, papier en glas moeten ook dan nog wel zelf gescheiden worden. 

De gemeente heeft besloten dat bij de laagbouw de inzameling via huiscontainers verloopt. In de komende maanden werkt de gemeente een plan uit over hoe en wanneer Almere kan overstappen op het nieuwe systeem. Lees hier meer over.

Blijf op de hoogte

Volg ons via Facebook