Los of Kiemplantlogo-zak

Gft los in de bak of speciale gft-zak

Er zijn allerlei handige manieren om gft in huis te verzamelen voordat je het in de gft-container doet. De meeste mensen gebruiken een aanrechtbakje of emmertje. Na het legen spoel je het bakje om en je bent klaar.

Wil je graag een zakje in jouw keukenemmer? Gebruik dan de speciale zakjes om gft in te verzamelen. Deze zakjes hebben het Kiemplantlogo en mogen in de gft-container. Ze zijn te koop bij supermarkten en winkels met huishoudelijke artikelen. Je kunt een gewoon plastic zakje gebruiken als je het leeg strooit in de gft-container en het zakje bij het restafval doet.

Waarom alleen zakjes met Kiemplantlogo?

Gft wordt compost als het niet vervuild is. Daarom mogen er geen plastic zakjes meer bij gft-afval. Dat spraken de Nederlandse gemeenten af met bedrijven die van gft compost maken. Als gft vervuild is, moet het worden verbrand als restafval. Dat is slecht voor het milieu en kost de gemeenten, en daarmee de inwoners, veel geld.

Toch kan het prettig zijn om een zakje te gebruiken om gft te verzamelen. Dat kan met de goed afbreekbare zakjes met het Kiemplantlogo. Alleen deze zakjes mogen in de gft-container. Je kunt een gewoon plastic zakje gebruiken als je het eerst leeg gooit in de gft-container en het zakje bij het restafval doet. Zo dragen wij samen bij aan een schoon en duurzaam Almere.