Papier & karton

Wijziging papier- en textielinzameling

Almeerders bieden steeds minder papier en karton aan. Daarom verandert vanaf maandag 3 februari 2020 de inzameling voor papier & karton en textiel:

  • Je gebruikt voor je papier & karton een papierbak.
  • Wij legen die bak 1 keer in de 4 weken, in plaats van 1 keer in de 2 weken.
  • De ophaaldag voor papier & karton kan veranderen.
  • Je kan je textiel niet meer bij het oud papier inleveren. 

Waar kun je je papier & karton kwijt?

Je kan het papier & karton en textiel niet meer los aanbieden. Papier en karton moet in de papierbak. Heb je nog geen papierbak? Dan kun je die gratis aanvragen of bellen naar 14 036.

Papier & karton kun je ook kwijt in de boven- en ondergrondse containers bij je in de buurt. Kijk in de afvalkalender of in de Almere Afval app voor de dichtstbijzijnde containers. Vul daar je adresgegevens in en een plattegrond komt tevoorschijn.

Waar kan ik mijn textiel kwijt?

Textiel kun je kwijt in de textielcontainers van instellingen, zoals het Leger des Heils. Die containers staan bij winkelcentra, bij het Upcyclecentrum in Almere Haven en op de recycleperrons in Almere Buiten en Almere Poort.

Wanneer wordt mijn papierbak geleegd?

De ophaaldagen van de papierbak voor jouw adres vindt je in de Afvalkalender en in de Almere Afval app. Klik op onderstaande button om te zien wanneer je papierbak wordt geleegd.

Naar Afvalkalender

Hiermee komt alle eerder gedeelde informatie te vervallen.

Let op: gebruik de juiste app

Sommige inwoners gebruiken nog een oude app. Het gaat om de ‘Almere app’. Deze app is al sinds 2016 niet meer in gebruik. Verwijder deze app en gebruik de Almere Afval app. Op de afbeelding zie je de juiste app.

 

Almere Afval app

Wil je de Almere Afval app op jouw telefoon? Scan dan één van bovenstaande QR-codes of ga naar Playstore voor Android telefoons of naar de App store van IPhone

Maak je al gebruik van de Almere Afval app? Ververs dan je gegevens om er zeker van te zijn dat je de laatste updates ziet. Dit doe je door in het menu op ‘Instellingen’ te klikken. Vervolgens controleert je je adresgegevens en druk dan op ‘Controleren’. Als laatste stap klikt je op de button ‘Ga door’.

Voor wie geldt deze wijziging?

  • Laagbouwwoningen
  • Hoogbouwwoningen
  • Bedrijven met papierbakken van de gemeente Almere; binnenkort nemen wij hierover contact met je op. Voor jou geldt namelijk een andere startdatum.

Vragen?

Wil je meer weten over deze wijziging of over het scheiden en inzamelen van afval? Vul dan het contactformulier in of bel naar 14 036.