Afvalbak aanvragen

Je kan via onderstaande knop:

  • een (extra) afvalcontainer aanvragen,
  • jouw container opgeven als vermist/gestolen/beschadigd,
  • een melding maken als jouw container niet geleegd is,
  • containers aanvragen als je een nieuwbouw woning betrekt. 

Een afvalcontainer wordt gratis verstrekt en blijft eigendom van de gemeente. 

Ieder huishouden kan een tweede papiercontainer aanvragen. Huishoudens met 6 personen of meer kunnen een tweede duobak of PMD-bak aanvragen.

Afvalcontainer aanvragen / niet geleegd

Afvalcontainer voor nieuwbouwwoning

Kom je in een nieuw opgeleverde woning in Almere wonen? Dan kun je via bovenstaande button afvalcontainers aanvragen. In het formulier zie je welke containers je kunt aanvragen. 
Vermeld hierbij dat het gaat om een nieuwbouwwoning.

Je kunt een extra biobak of papierbak aanvragen.

Biobak (etensresten, tuinafval, luiers en knaagdierafval)

Heb je veel bioafval (gft) en daarvoor niet genoeg ruimte in het gft-gedeelte van jouw duobak? Dan is het mogelijk een extra biobak te krijgen. Deze bak is niet bestemd voor restafval en heeft ook geen aparte ruimte voor restafval! Deze wordt op verzoek gratis verstrekt. 

Papierbak

Woon je in een laagbouwwoning, dan kan je een eigen papierbak aanvragen. Deze wordt op verzoek gratis verstrekt. 

Vermist/gestolen, beschadiging

Je hebt recht op een vervangende bak als jouw bak vermist of gestolen is. Is jouw bak beschadigd of vernield, dan komt er binnen twee tot vier weken een medewerker van de gemeente bij je langs om de bak te repareren. Als de bak niet meer te repareren is, zorgt hij ervoor dat er een vervangende bak bij je thuisbezorgd wordt.

Container voor incontinentiematerialen

Eigenaren van laagbouwwoningen kunnen, indien gewenst, een container voor incontinentie- en stomamaterialen aanvragen. De container kan worden gebruikt voor wegwerponderleggers, wegwerpmatrasbeschermers, wegwerpwashandjes, absorberende inlegkruisjes, verband en wegwerpluiers.

Een container voor incontinentiematerialen kun je aanvragen via telefoonnummer 14 036. De container mag je tegelijk met de duobak aanbieden voor leging.