Afvalbak aanvragen

U kunt via onderstaande knop een (extra) afvalbak aanvragen, uw bak opgeven als vermist/gestolen/beschadigd of een melding maken als uw bak niet geleegd is.

Afvalbak

Afvalbak voor nieuwbouw woning

Komt u in een nieuw opgeleverde woning in Almere wonen, dan hoeft u geen afvalbakken aan te vragen. U krijgt van de gemeente bericht over hoe de afvalinzameling in uw wijk geregeld is.

Aanvraag (extra) afvalbak 

Biobak (etensresten, tuinafval, luiers en knaagdierafval)
Heeft u veel bioafval (gft) en daarvoor niet genoeg ruimte in het gft-gedeelte van uw duobak, dan is het mogelijk een extra biobak te krijgen. Deze bak is niet bestemd voor restafval en heeft ook geen aparte ruimte voor restafval! Deze wordt op verzoek gratis verstrekt.

Extra duobak
Heeft u veel restafval, dan is het bij uitzondering mogelijk een extra duobak te krijgen. Deze is beschikbaar voor huishoudens vanaf 6 personen (op basis van  inschrijvingen op uw adres bij de gemeente).

Papierbak

Het is op dit moment niet mogelijk een papierbak aan te vragen via bovenstaand formulier. U kunt hiervoor gebruik maken van het contactformulier.

Vermist/gestolen, beschadiging

U heeft recht op een vervangende bak als uw duobak, plasticbak of papierbak vermist of gestolen is. Is uw bak beschadigd of vernield, dan komt er binnen 5 werkdagen een medewerker van de gemeente bij u langs om de bak te repareren. Als de bak niet meer te repareren is, zorgt hij ervoor dat er een vervangende bak bij u thuisbezorgd wordt.

Wat vindt u van onze website?