Afvalkalender

Op 27 april geen ophaaldag afval

Op Koningsdag, vrijdag 27 april, worden de afvalbakken niet geleegd. In plaats daarvan komen wij op zaterdag 28 april uw duo-, gft- of plasticbak legen. Dit doen wij tot 20.30 uur. Laat uw bak dus tot deze tijd op de opstelplaats staan. Voor de papierbakken is geen inhaaldag. 

Nieuwe Afvalkalender 2018

De Afvalkalender voor 2018 is via deze pagina te downloaden. Vanaf 2018 wordt de Afvalkalender via Recyclemanager niet meer gebruikt; Recyclemanager stopt eind 2017. Hiervoor in de plaats is er een nieuwe service. Op de website van de Afvalkalender voert u uw postcode en huisnummer in; u krijgt dan de afvalkalender voor uw adres op maat. 

Naar de Afvalkalender

Afvalkalender printen

Via de website kunt u ook een afvalkalender voor heel 2018 printen. Wilt u de afvalkalender graag op papier maar heeft u geen printer? We helpen u graag! U kunt contact opnemen met de gemeente via 14 036 of via almere.nl/contactformulier. U krijgt de afvalkalender voor uw adres dan thuisgestuurd. 

Handige hulp bij afval scheiden 

Op de website en in de app van de Afvalkalender vindt u een handige hulp hoe afval te scheiden en welke afval in welke afvalbak hoort. Zoek dan op product of materiaal en u krijgt het juiste antwoord. Ook staan de locaties van alle ondergrondse containers in de app en op de website om bijvoorbeeld glas, papier en restafval weg te brengen. 

Een app 

Binnenkort is ook een app beschikbaar. Helaas is er met de ontwikkeling van de app enige vertraging. Er wordt hard gewerkt aan de app. 
Wanneer dat is wordt bekend gemaakt via de gemeentepagina in Almere Deze Week en social media. 

In de app kunt u zich aanmelden en aangeven dat u een herinnering op uw telefoon wilt ontvangen. Wanneer u de herinnering wilt ontvangen kunt u ook zelf instellen. In de herinnering staat wanneer en welke bak geleegd wordt in uw wijk. Zo vergeet u nooit meer welke bak u aan de straat mag zetten. 
Wij berichten hier later over. 

Privacyverklaring

De gemeente Almere is de verantwoordelijke voor het verwerken van persoonsgegevens in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens. De gemeente Almere hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy bij het verwerken van persoonsgegevens rondom het gebruik van de website. 

Meer informatie over privacy Afvalkalender vindt u bij Privacy statement

Wat vindt u van onze website?