Skip to content

Brand in ondergronds afvaltransportsysteem Stofzuiger

In de nacht van zondag op maandag 27 januari 2020 is er brand geweest bij een van de locaties van Stadsreiniging. Door de brand aan de Baljuwstraat is het ondergronds afvaltransportsysteem buiten werking. Bewoners, winkeliers en bezoekers van Almere Centrum kunnen daardoor het afval niet zoals gebruikelijk weggooien.

Gemeente Almere onderzoekt de gevolgen en zorgt voor tijdelijke containers zodat bewoners, winkeliers en bezoekers van het centrum hun afval kunnen weggooien.

Op deze pagina plaatsen we regelmatig updates.

Update 21 februari

Vanaf maandag 24 februari start het OAT weer op. In de loop van de week gaan alle inwerpopeningen weer open. Tot die tijd blijven de tijdelijke voorzieningen in gebruik. Bewoners en winkeliers van het centrum krijgen hierover een brief. 

Update 6 februari

Plattegrond met containers

Zoals het er nu naar uitziet zal het ondergronds afvaltransportsysteem in het Centrum het weer doen vanaf 24 februari. De reparatiewerkzaamheden na de brand in 'de stofzuiger' vinden nu plaats. Tot die tijd vragen wij u uw afval weg te gooien in de tijdelijk geplaatste inzamelpunten.

De inzamelpunten worden geleegd op maandag, woensdag en de vrijdag. Ook houden we in de gaten of een extra inzamelronde gewenst is.
De locaties van de tijdelijk geplaatste inzamelpunten kunt u vinden op deze plattegrond.

Het is fijn om te zien dat de meeste mensen de tijdelijke extra bakken goed weten te vinden!

Update 29 januari 15.30 uur

Naar verwachting is het ondergronds afvaltransportsysteem op maandag 24 februari 2020 weer operationeel.

Tot die tijd vragen wij u uw afval weg te gooien in de tijdelijk geplaatste inzamelpunten.  Deze inzamelpunten worden geleegd op maandag, woensdag en de vrijdag.

De locaties van de tijdelijk geplaatste inzamelpunten kunt u vinden op onderstaande plattegrond.

Update 28 januari 11.00 uur

De gemeente is op dit moment bezig met het plaatsen van tijdelijke afvalbakken.

Op de plattegrond staat waar deze afvalbakken zijn/worden geplaatst (zie update 6 februari).

  • Op de locatie van de roze stippen staan afvalbakken voor bewoners.
  • Op de locatie van de zwarte stippen staan afvalbakken voor bedrijven.

Update 27 januari 14.20 uur

Momenteel moeten 1.842 huishouden en 203 bedrijven in het centrum hun afval weggooien in afvalcontainers die in opdracht van de gemeente Almere zijn geplaatst.

Ondernemers kunnen hun afval weggooien in open afvalcontainers van 20 of 30 m3 die staan bij de voor hen bekende laad- en losplekken. Gemeente Almere plaatst bovendien extra afvalcontainers voor huishoudens samen met afvalspecialist Suez.

Later volgt een kaart met de locaties van alle extra bakken.

Wat vindt u van onze website?