Skip to content

Kom een kijkje nemen achter de schermen van het Upcyclecentrum?

24 oktober 2019
Upcyclecentrum

De gemeente Almere bouwde in Almere Haven een Upcyclecentrum. Als eerste in Nederland! Dit centrum is het vliegwiel bij de ontwikkeling van een circulaire economie. Afval wordt grondstof, die weer zo optimaal mogelijk hergebruikt worden. Oude of afgedankte goederen krijgen weer economische waarde; een waarde die soms zelfs hoger ligt dan de oorspronkelijke waarde. Dat noemen we upcyclen. Als u nieuwsgierig bent naar dit pareltje in de stad, kom dan langs.

Hier kunt u met eigen ogen zien hoe ondernemers hun producten maken in het Upcyclecentrum; van parfum en textiel tot woonaccessoires! Bewonder ook het volledig met circulaire meubels en materialen ingerichte belevingscentrum. Hier komen niet alleen inwoners van Almere, maar ook leerlingen, studenten en producenten bij elkaar om te praten over duurzaamheidsvraagstukken.

Nieuwsgierig?

Op zaterdag 2 november a.s. bent u van harte welkom om alles te weten te komen over het Upcyclecentrum. U kunt dan langskomen voor een rondleiding om 10.00 uur of 13.00 uur. De rondleiding duurt ongeveer een uur.

Aanmelden

Via upcyclecentrum@almere.nl kunt u zicht aanmelden. Reageer snel, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen, dus vol = vol! Toegang is gratis!

Tot 2 november !

Wat vindt u van onze website?