Skip to content

Liever geen duiven voeren

20 augustus 2019

In Almere leven wij samen met verschillende soorten dieren. In een groene stad als Almere horen ook dieren thuis. Het ene dier vinden wij leuk (bijvoorbeeld eenden en duiven), voor andere dieren zijn we een beetje bang (bijvoorbeeld muizen en ratten).

 

Dieren voeren

Bij de dieren die wij leuk vinden is de verleiding groot om ze te voeren. Erg leuk is het dan ook als de dieren dichterbij komen, zodat je ze nog beter kunt bekijken.

Voor de dieren is het niet altijd goed dat wij ze voeren. Het eten dat wij ze geven is namelijk niet altijd het meest natuurlijke voedsel voor de dieren. Denk maar aan brood en patat. Een ander nadeel van dieren voeren, is dat dieren niet meer zelf op zoek gaan naar eten.

Nog een probleem van het voeren van dieren is dat het veel andere dieren aantrekt, zoals ratten en muizen. Zeker te veel van dit soort dieren op een plek kan ertoe leiden dat er overlast wordt veroorzaakt. Hier kunnen zowel mensen als dieren last van hebben. Denk maar aan geluidsoverlast, agressief gedrag tussen de dieren, ziekte onder dieren en vervuiling van bodem en water door de ontlasting van dieren. Maar ook voor onze eigen gezondheid.

 

Duiventil

In Almere Haven en Stad staat een duiventil. Daar krijgen de duiven elke dag vers water en voer wat goed voor hen is. De duiven worden verzorgd door een duivenmelker.

Daarom is het niet nodig dat mensen nog op een andere plek in de stad de duiven te voeren.
Ook voor andere dieren is het in de zomer niet nodig; de dieren kunnen hun eigen voedsel vinden. En ook niet in de winter als er minder voer is in de natuur te vinden is.

 

Voer daarom de duiven in onze stad niet, er wordt goed voor ze gezorgd. 

Wat vindt u van onze website?