Containerplek adopteren

De gemeente Almere en inwoners zetten zich samen in voor een schone stad. Wij zorgen ervoor dat ondergrondse containers goed functioneren, tijdig zijn geledigd en afvaldumpingen worden weggehaald.

Heb jij wat tijd over om te helpen een ondergrondse containerplek in jouw buurt netjes te houden? Word dan adoptant van een containerplek. De gemeente zorgt gratis voor afvalgrijper, vuilniszakken, bezem, blik en veger én onkruidkrabber. Adoptanten hebben rechtstreeks contact met hun contactpersoon van de gemeente, zodat meldingen snel worden opgepakt.

Word adoptant van een containerplek

Adoptanten van ondergrondse containerplekken helpen mee in het schoonhouden van hun buurt. Jij zorgt ervoor dat een containerplek bij jou in de buurt er netjes uit ziet. Dit doe je door:

  • Vuilniszakken en klein afval dat naast de container ligt erin te gooien;
  • Kartonnen dozen klein te maken, zodat de opening van de container niet geblokkeerd raakt;
  • Meldingen te maken van verkeerd aangeboden grofvuil en afvaldumpingen of het niet goed functioneren van een container bij jouw contactpersoon van de gemeente.

Het adopteren van een containerplek levert meer op dan alleen een schone buurt. Het is ook een leuke manier om even bij te kletsen met de buren. Of om actief buiten te zijn.

Wil jij aan de slag voor een schone buurt? Meld jezelf dan aan als adoptant van een containerplek.

Aanmelden

Wil je je aanmelden als adoptant van een containerplek? Vul dan het formulier in. Met het insturen van het formulier zit je nog niet vast aan de adoptie van een containerplek. Wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Adopteer een containerplek

De gemeente vraagt enkele persoonsgegevens om contact met je op te nemen over actualiteiten en evenementen rond het adopteren van een containerplek. Jouw gegevens worden niet gedeeld met derden. Zie voor verdere informatie het privacy statement.

Supporter van Schoon

Woon jij in een buurt zonder ondergrondse containers en houd jij graag je buurt schoon? Word dan Supporter van Schoon en bestel eigen materialen.