Afval

Een maand lang zonder plastic: Almere gaat op Plasticdieet!

30 juni 2017

Plasticdieet

In juli kunnen inwoners van Almere een maand lang zonder plastic leven, dankzij het Plasticdieet van gemeente Almere en duurzaamheidsvereniging Opgem√§rkt.  Almere gaat op Plasticdieet! Een maand lang wordt de plasticsoep van het menu geschrapt...

Lees meer...

Nieuwe prullenbakken in Almere Stad Centrum

16 juni 2017

Almere wil in 2020 een stad zonder afval zijn en daar hoort ook de openbare ruimte bij. Tot voor kort konden we alleen maar restafval inzamelen met de prullenbakken. Maar daar komt verandering in. Met deze nieuwe prullenbakken kunnen we ook afval...

Lees meer...

Almere, stad zonder afval

Almere, stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 in Almere gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden. 

De gemeente zorgt voor de afvalinzameling in de stad, via afvalbakken en (ondergrondse) containers. Ook zijn er drie recyclingperrons waar u uw afval gratis kwijt kunt. En een gratis ophaaldienst voor grofvuil. Bovendien ruimen we zwerfafval en dumpingen op.

Uiteraard kunt u zelf ook veel doen om Almere schoon en veilig te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u uw afval goed gescheiden inlevert, gooi uw afval in de prullenbakken, en breng uw grofvuil naar de recyclingperrons. Bedankt!

Wat vindt u van onze website?