Direct naar paginainhoud
menu

Week van #AlmereSchoon

Op zaterdag 19 september 2020 was het World Cleanup Day, de wereldwijde jaarlijkse opschoonactie. Voor de gemeente Almere aanleiding om de Week van #AlmereSchoon uit te roepen. Afval dat op straat belandt, heeft namelijk grote effecten. Het is bijvoorbeeld gevaarlijk voor dieren, het vervuilt ons watersysteem en de recyclebare grondstoffen blijven onbenut. Daarnaast is een schone leefomgeving een fijne leefomgeving. Almere is schoon nog mooier.

Tussen maandag 14 tot en met zaterdag 19 september staken scholen, ondernemers en vrijwilligers de handen daarom uit de mouwen om de omgeving op te schonen. De gemeente Almere besteedt die week extra aandacht aan het thema schoon en de inzet van de vrijwilligers. Zaterdag 19 september was de afsluiting van de week met allerlei opschoonacties, een stoet van vuilniswagens en een tour langs acties door wethouder Roelie Bosch.

Wilt u zelf een actie organiseren of Supporter van Schoon worden? Mail dan naar schoonsupportersverberg dit@almere.nl. Wij kunnen uw vragen beantwoorden en u eventueel voorzien van materialen zoals vuilniszakken, grijpers en handschoenen. Ook kan het verzamelde afval na uw actie worden opgehaald.

Wat vindt u van onze website?