Direct naar paginainhoud
menu

Tijdelijk geen opruimmaterialen beschikbaar

Enorm veel Almeerders hebben zich aangemeld om aan de slag te gaan tijdens de Landelijke Opschoondag. Door de vele aangemelde initiatieven kunnen we op dit moment geen opruimmaterialen meer uitlenen. Op een later moment zullen we nieuwe materialen verstrekken. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe acties en op de wachtlijst voor materialen komen? Vul dan het formulier in en word Supporter van Schoon.

Maandag 15 tot en met zaterdag 20 maart 2021 organiseren we weer de week van Almere Schoon. Een themaweek die in het teken staat van schoon, het voorkomen van zwerfafval en vooral veel opschoonacties. Het hoogtepunt van de week is de zaterdag, want dan is het de Landelijke Opschoondag. De Landelijke Opschoondag is hét moment voor buurten, jongeren, kinderen, hardlopers, ondernemers, kort gezegd iedereen, om in actie te komen voor een omgeving zonder zwerfafval.

Maak een opschoon-ommetje

Doe met honderden Almeerse vrijwilligers mee en maak een opschoon-ommetje. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus pakken we het dit jaar iets anders aan dan voorgaande jaren. Geen grote acties, maar gewoon in de eigen omgeving op pad om zwerfafval op te ruimen met je gezin of huisgenoten. Als je hieronder je actie aanmeldt kunnen wij materialen voor jouw opschoon-ommetje verzorgen en komen we misschien op zaterdag 20 maart tussen 11.00 – 15.00 uur langs in jouw buurt met een leuke verrassing.

Motiveer anderen: deel jouw zwerfie

Een opschoon-ommetje maak je alleen of met je gezin/huishouden. Om elkaar toch een beetje tegen te komen kun je een selfie met opgeruimd zwerfafval (‘zwerfie’) delen op Facebook, Instagram en/of Twitter. Gebruik hierbij hashtag ‘#opschoonommetje’. Zorg je ervoor dat de foto ‘openbaar’ te zien is? De 10 leukste inzendingen winnen namelijk een leuke duurzame prijs!

Meld jouw opschoon-ommetje

Ga jij op pad in de buurt? Meld jouw opschoon-ommetje en word Supporter van Schoon. De gemeente zorgt voor opruimmaterialen die je van ons in bruikleen krijgt.

De gemeente Almere wil graag enkele persoonsgegevens van je hebben om contact met je op te nemen over actualiteiten en evenementen rondom zwerfafval en schoon Almere. Jouw gegevens worden niet gedeeld met derden. Zie voor verdere informatie het privacy statement.

Wat vindt u van onze website?