Direct naar paginainhoud
menu

Wijziging papier- en textielinzameling

Wijziging papier- en textielinzameling

Almeerders bieden steeds minder papier en karton aan. Daarom verandert vanaf maandag 3 februari 2020 de inzameling voor papier & karton en textiel:

  • U gebruikt voor uw papier & karton een papierbak.
  • Wij legen die bak 1 keer in de 4 weken, in plaats van 1 keer in de 2 weken.
  • De ophaaldag voor papier & karton kan veranderen.
  • U kunt uw textiel niet meer bij uw oud papier inleveren. 

Waar kunt u uw papier & karton kwijt?

U kunt uw papier & karton en textiel niet meer los aanbieden. Papier en karton moet in de papierbak. Heeft u nog geen papierbak? Dan kunt u die gratis aanvragen of bellen naar 14 036.

Papier & karton kunt u ook kwijt in de boven- en ondergrondse containers bij u in de buurt. Kijk in de afvalkalender of in de Almere Afval app voor de dichtstbijzijnde containers. Vul daar uw adresgegevens in en een plattegrond komt tevoorschijn.

Waar kunt u uw textiel kwijt?

Textiel kunt u kwijt in de textielcontainers van instellingen, zoals het Leger des Heils. Die containers staan bij winkelcentra, bij het Upcyclecentrum in Almere Haven en op de recycleperrons in Almere Buiten en Almere Poort.

Wanneer wordt uw papierbak geleegd?

De ophaaldagen van de papierbak voor uw adres vindt u in de Afvalkalender en in de Almere Afval app. Klik op onderstaande button om te zien wanneer uw papierbak wordt geleegd.

Naar Afvalkalender

Hiermee komt alle eerder gedeelde informatie te vervallen.

Let op: gebruik de juiste app

Sommige inwoners gebruiken nog een oude app. Het gaat om de ‘Almere app’. Deze app is al sinds 2016 niet meer in gebruik. Verwijder deze app en gebruik de Almere Afval app. Op de afbeelding ziet u de juiste app.

 

Almere Afval app

Wilt u de Almere Afval app op uw telefoon? Scan dan één van bovenstaande QR-codes of ga naar Playstore voor Android telefoons of naar de App store van IPhone

Maakt u al gebruik van de Almere Afval app? Ververs dan uw gegevens om er zeker van te zijn dat u de laatste updates ziet. Dit doet u door in het menu op ‘Instellingen’ te klikken. Vervolgens controleert u uw adresgegevens en druk dan op ‘Controleren’. Als laatste stap klikt u op de button ‘Ga door’.

Voor wie geldt deze wijziging?

  • Laagbouwwoningen
  • Hoogbouwwoningen
  • Bedrijven met papierbakken van de gemeente Almere; binnenkort nemen wij hierover contact met u op. Voor u geldt namelijk een andere startdatum.

Vragen?

Wilt u meer weten over deze wijziging of over het scheiden en inzamelen van afval? Vul dan het contactformulier in of bel naar 14 036.

Wat vindt u van onze website?