Wijziging papier- en textielinzameling

Papier & karton wordt op deze manier ingezameld:

  • Papier & karton mag alleen ín een papiercontainer worden aangeboden.
  • Papier & karton náást een container wordt niet opgehaald. Het kan namelijk nat en vuil worden en is dan niet meer recyclebaar. Het kan bovendien wegwaaien en veroorzaakt rommel op straat.
  • Scheur of snij dozen klein, dan past er meer in een container en blokkeren ze de opening niet. 
  • De huiscontainers legen we 1 keer in de 4 weken.
  • De ophaaldag voor papier & karton kan veranderen (kijk in de Almere Afval app).
  • Textiel mag niet bij het oud papier, het kan in de textielcontainer (zie verder op deze pagina).

Waar kan ik mijn papier & karton kwijt?

Je kunt jouw papier & karton niet los naast een container aanbieden. Papier en karton moet ín een huiscontainer voor papier (als je die hebt) of in de boven- en ondergrondse papiercontainers bij jou in de buurt.  
Kijk in de afvalkalender of in de Almere Afval app voor de dichtstbijzijnde containers. Vul daar je adresgegevens in en een plattegrond komt tevoorschijn.

Waar kan ik mijn textiel kwijt?

Textiel kun je kwijt in de textielcontainers van instellingen, zoals het Leger des Heils. Die containers staan bij winkelcentra, bij het Upcyclecentrum in Almere Haven en op de recycleperrons in Almere Buiten en Almere Poort.

Wanneer wordt mijn papierbak geleegd?

De ophaaldagen van de papierbak voor jouw adres vind je in de Afvalkalender en in de Almere Afval app. Klik op onderstaande button om te zien wanneer je papierbak wordt geleegd.

Naar Afvalkalender

 

Let op: gebruik de juiste app

Sommige inwoners gebruiken nog een oude app. Het gaat om de ‘Almere app’. Deze app is al sinds 2016 niet meer in gebruik. Verwijder deze app en gebruik de Almere Afval app. Op de afbeelding zie je de juiste app.

 

Almere Afval app

Wil je de Almere Afval app op jouw telefoon? Scan dan één van bovenstaande QR-codes of ga naar Playstore voor Android telefoons of naar de App store van IPhone

Maak je al gebruik van de Almere Afval app? Ververs dan je gegevens om er zeker van te zijn dat je de laatste updates ziet. Dit doe je door in het menu op ‘Instellingen’ te klikken. Vervolgens controleert je je adresgegevens en druk dan op ‘Controleren’. Als laatste stap klikt je op de button ‘Ga door’.