Skip to content

Wijziging papier- en textielinzameling

Wijziging papier- en textielinzameling

stapel papier

Vanaf maandag 3 februari 2020 verandert in Almere de inzameling voor papier & karton en textiel. Vanaf dat moment moet u uw papier & karton aanbieden in een papierbak. Deze wordt één keer per vier weken geleegd. Nu is dat één keer per twee weken. Ook kan het zijn dat de ophaaldag verandert.

Woont u in een laagbouwwoning?

In de komende weken wordt u hierover per brief geïnformeerd.

Woont u in een hoogbouwwoning?

U kunt gebruik maken van de boven- of ondergrondse containers bij u in de buurt, zoals u gewend bent.

Heeft u papierafval van uw bedrijf?

Heeft uw bedrijf papierbakken van gemeente Almere? De gemeente neemt hierover binnenkort contact met u op.

Wanneer wordt uw papierbak geleegd?

Onderaan deze pagina vindt u een plattegrond van Almere, waarin staat wanneer uw papierbak wordt geleegd.

Vanaf vrijdag 31 januari zijn de afvalkalender en de Almere Afval app bijgewerkt met de (nieuwe) ophaaldagen. Tot 31 januari blijft de kalender van kracht met de oude ophaaldagen.

Waar kan ik mijn papier & karton kwijt?

Het los aanbieden van papier & karton is niet meer mogelijk. Papier & karton moet u via de papierbak aanbieden. Heeft u nog geen papierbak? Dan kunt u deze gratis aanvragen via de website of bellen naar 14 036.

Papier & karton kunt u ook kwijt in de daarvoor bestemde boven- of ondergrondse containers bij u in de buurt. Kijk op onze website voor de dichtstbijzijnde containers. Vul uw adresgegevens in en op de onderste kaart staan alle locaties van de containers.

Waar kan ik mijn textiel kwijt?

U kunt uw textiel niet meer aanbieden met uw oud papier. Textiel kunt u kwijt in de textielcontainers van diverse charitatieve instellingen, bijvoorbeeld het Leger des Heils. Deze staan bij het winkelcentra, bij het Upcyclecentrum in Almere Haven of op de recyclingperrons in Almere Buiten en Almere Poort.

Waarom deze wijziging?

Het aanbod van papier & karton is dusdanig teruggelopen, waardoor we de inzamelfrequentie terugbrengen naar één keer per vier weken.

Almere Afval app 

De Almere Afval app beschikt over een kalender voor het ophalen van uw afval. Download de app en meld u in de app aan. In de app kunt u aangeven dat u een herinnering op uw mobiele telefoon wilt ontvangen. In de herinnering staat wanneer en welke bak geleegd wordt in uw wijk. Zo vergeet u nooit meer welke bak u aan de straat mag zetten. Gebruikt u de app al? Ververs dan uw gegevens voor de kalender van 2020 in de app. Via het menu ‘Instellingen’ door op ‘Controleren’ te klikken. Herhaal dit op 31 januari voor de nieuwe papierinzameling.  

Afvalkalender printen

U kunt een afvalkalender voor het jaar 2020 printen via onze website. Dat kan vanaf 31 januari. Heeft u geen printer? Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer 14 036 of via almere.nl/contactformulier. U krijgt de afvalkalender voor uw adres dan thuisgestuurd.

Vragen?

Wilt u meer weten over het scheiden en inzamelen van afval? Gebruik dan het linker menu voor meer informatie. Bellen kan ook naar 14 036 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur) of mail ons via almere.nl/contactformulier.

Afvalkalender papierinzameling

Hieronder ziet u de kaart van Almere. De kleuren van de blokken geven de dag van de papierinzameling aan. Vul bij ‘Zoek op adres’ uw adresgegevens in. Uw adres komt in de kaart naar voren. Klik vervolgens op de kaart om de exacte datum te zien. Deze datum is de eerste inzameling in de nieuwe reeks van één keer per vier weken.

 

 

Wat vindt u van onze website?