Skip to content

Blad- en snoeikorven

Bladkorven binnenkort weer weg

volle bladkorf

Vanaf maandag 9 december worden de bladkorven in Almere weer weggehaald. De gemeente had vanaf half oktober bladkorven op verschillende locaties in de wijken geplaatst. Hiervan is weer goed gebruik gemaakt. Ook voor deze laatste weken verzoeken wij u vriendelijk alleen groenafval in de korven te doen, geen plastic zakken! 

Winter

In de periode die nu volgt, van half december tot half april, wordt relatief weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om snoeiafval uit de tuin op te laten halen. Tijdens deze periodes kunt u al uw snoeiafval kosteloos naar een van de recyclingperrons brengen. 

We ruimen de bladkorven op met twee ploegen en twee vrachtwagens. Eerst verwijderen we de bladkorven en daarna halen we pas het groenafval op.

Vanaf half april plaatsen we weer blad- en snoeikorven in de stad. Hier kunt u de bladeren van de straat en het snoeiafval uit uw tuin in kwijt. 

Blad- en snoeikorven in de stad

We hebben korven voor blad- en snoeiafval geplaatst op verschillende locaties in wijken van Almere. U kunt snoeiafval en bladeren uit de tuin en van de straat kwijt in de korven. 

De blad- en snoeikorven zijn zo verdeeld over de stad dat iedereen binnen een straal van ca. 300 meter bij een korf kan komen. De korven mogen alleen gebruikt worden voor los groen tuinafval. Ze zijn niet bedoeld voor ander afval, zoals stenen, plastic zakken en vuilniszakken met afval of groenafval. De korven worden 1 keer per week geleegd en iedereen in de wijk mag er gebruik van maken. 

Is een korf snel vol, meld het dan via een Melding openbare ruimte

Locatie blad- en snoeikorf

We hebben de blad- en snoeikorven zo verdeeld over de stad dat iedereen binnen een straal van 300 meter toegang heeft tot een bladkorf. 

Verder houden we bij de plaatsing rekening met de locatie en ondergrond. De locatie moet veilig zijn en de kans op overlast beperken, goed bereikbaar zijn voor de inwoners en het inzamelvoertuig.  

 

Wij verzoeken u vriendelijk alleen groenafval in de korven te deponeren, geen (tuin)stenen en plastic zakken. 

Wat vindt u van onze website?