Skip to content

Blad- en snoeikorven

volle bladkorf

Vanaf half maart plaatsen we weer blad- en snoeikorven in de stad. Hier kunt u de bladeren van de straat en het snoeiafval uit uw tuin in kwijt. Vanaf half december worden de korven weer weggehaald. 

Snoeiafval wordt niet opgehaald door de gemeente.

Zelf brengen

U kunt het hele jaar door het snoeiafval uit uw tuin kosteloos naar een van de recyclingperron in Almere Poort en Buiten en het Upcyclecentrum in Almere Haven brengen.

Blad- en snoeikorven in de stad

We hebben korven voor blad- en snoeiafval geplaatst op verschillende locaties in wijken van Almere. U kunt snoeiafval en bladeren uit de tuin en van de straat kwijt in de korven. 

De blad- en snoeikorven zijn zo verdeeld over de stad dat iedereen binnen een straal van ca. 300 meter bij een korf kan komen. De korven mogen alleen gebruikt worden voor los groen tuinafval. Ze zijn niet bedoeld voor ander afval, zoals stenen, plastic zakken en vuilniszakken met afval of groenafval. De korven worden 1 keer per week geleegd en iedereen in de wijk mag er gebruik van maken. 

Is een korf snel vol, meld het dan via een Melding openbare ruimte

Locatie blad- en snoeikorf

We hebben de blad- en snoeikorven zo verdeeld over de stad dat iedereen binnen een straal van 300 meter toegang heeft tot een bladkorf. 

Verder houden we bij de plaatsing rekening met de locatie en ondergrond. De locatie moet veilig zijn en de kans op overlast beperken, goed bereikbaar zijn voor de inwoners en het inzamelvoertuig.  

 

Wij verzoeken u vriendelijk alleen groenafval in de korven te deponeren, geen (tuin)stenen en plastic zakken. 

Wat vindt u van onze website?