Skip to content

Blad- en snoeikorven

Bladkorf

Vanaf half maart 2018 waren weer blad- en snoeikorven in de stad geplaatst. Hier kon u de bladeren van de straat en het snoeiafval uit uw tuin in kwijt. Daarom wordt in deze periode geen snoeiafval door de gemeente opgehaald. Half december zijn de blad- en snoeikorven weer weggehaald. 

In de periode van half december tot half maart, wordt relatief weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om snoeiafval uit de tuin op te laten halen. U kunt dan het snoeiafval naar een van de recyclingsperrons en het Upcyclecentrum brengen. 

Recyclingperrons

U kunt het hele jaar door het snoeiafval uit uw tuin kosteloos naar een van de recyclingperron in Almere Poort en Buiten en het nieuwe Upcyclecentrum in Almere Haven brengen. 

Nog even in het kort: 

- van half maart tot half december staan er blad- en snoeikorven in de stad. U kunt hier uw snoeiafval kwijt of brengt het naar het recyclingperron, 
- van half december tot half maart staan er geen korven in de stad; u brengt zelf uw snoeiafval naar het recyclingperron, 
- wij halen het hele jaar door geen blad- en snoeiafval op; u kunt hiervoor geen afspraak maken

Blad- en snoeikorven in de stad

We hebben blad- en snoeiafvalkorven geplaatst op verschillende locaties in wijken van Almere. U kunt snoeiafval en bladeren uit de tuin en van de straat kwijt in de korven. 

De blad- en snoeikorven zijn zo verdeeld over de stad dat iedereen binnen een straal van ca. 300 meter bij een korf kan komen. De korven mogen alleen gebruikt worden voor los groen tuinafval. Ze zijn niet bedoeld voor ander afval, zoals stenen, plastic zakken en vuilniszakken met afval of groenafval. De korven worden 1 keer per week geleegd en iedereen in de wijk mag er gebruik van maken. 

Is een korf snel vol, meld het dan via een Melding openbare ruimte


Locatie blad- en snoeikorf

We hebben de blad- en snoeikorven zo verdeeld over de stad dat iedereen binnen een straal van 300 meter toegang heeft tot een bladkorf. 

Verder houden we bij de plaatsing rekening met de locatie en ondergrond. De locatie moet veilig zijn en de kans op overlast beperken, goed bereikbaar zijn voor de inwoners en het inzamelvoertuig.  

 

Wij verzoeken u vriendelijk alleen groenafval in de korven te deponeren, geen (tuin)stenen en plastic zakken. 

Wat vindt u van onze website?